Dr. Michael Laitman

Az elválaszthatatlan páros: a fény és a vágy

Teremtő-Adó létrehozott valamit a “semmiből”  (Jes Mi Ain), és ezt látjuk “vágynak” . Nem tudjuk, mi ez, valami hiány vagy szükséglet érzete, mi is az? Mivel a teremtő teremtette, a vágy elsősorban az a szükséglet, hogy érezzük Őt.

Az ő megtapasztalása olyan öröm, aminek a nyoma bennünk megmarad s újra vágyunk rá, hogy érezzük magunktól. Ezáltal megérti magát és azt, mi is ez a vágy. És elkezd a vágy fejlődni a teremtő által létrehozott vágyon túlra.

A teremtés teljesen egyedi, amit csak a teremtő tud létrehozni, a  Felső Fény. Tehát az egész folyamat egy kifejlődés, egy evolúció, amelyben két szereplő működik a Fény és a Vágy. Nincs semmi új a nap alatt. Csak a “lét a semmiből” pontján készült valami új, ez  a”nivra” a teremtmény, amely rímel a “bar” (kívül) szóra.

Minden,a  felső világokban is minden csak ennek az élvezet-vágynak a műve. Tudjuk, ezt a Fény maga viszi végbe. De változások is vannak- de nem a megvilágításban, hanem a kéj-vágy szintjén. Mi működik,

Pontosan elválik a kettő:

1. A kapás-vágyban alakulnak a változások;
2. csak a Fény tud megtenni valamit.

Tehát ez kettős működés: a Vágy mindig szemben áll a  Fénnyel és követel valamit. Ha a Fény nem éri el, a vágy nem változik.De amíg a vágy nem akar változni,a  Fény békén hagyja. Csakis együtt tudnak működni.

A vágy és a fény viszonya dönt el mindent, ami a teremtmény s a teremtő közt zajlik. Azt hisszük egymást szólítjuk meg, pedig a vágyban csak a Teremtővel beszélünk. De ő elrejtőzik, fájdalmas és örömteli álarcok mögé.

Nincs más rajta kívül.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,621 seconds.