Dr. Michael Laitman

Te döntesz, melyik országban nősz fel!

Báál HáSzulám, “Világbéke” cikkében írja: minden egyén egy társadalomban, mint egy csavar, sok más csavarral együtt egy gépezetben. Az egyes csavarnak nincs szabadsága önmagában? hanem a gép közös feladatát együtt végzik.

És az egész gép szempontjából értékelik a csavar hibáit is:

Az első megálló a siker felé vezető úton? az? amikor felfogjuk? hogy egy gép csavarjai vagyunk? s nincs egymással szemben szabadságunk: csak mindenkivel együtt foroghatok: ha a többiek forognak, én nem állhatok meg egyedül:

Tehát csak a  kölcsönös felelősség által tudunk közös mozgást elérni. Ha a világ is feltárná ezt a törvényt, az szinte felérne  a megváltással. És ha feltárjuk a csoportunkban, akkor  továbbadhatjuk a világnak. Ez legyen a terjesztés fő témája: ezt kell elmagyaráznunk. Ez legyen a fő téma az Egységnapokon is.

Térünk vissza a csavar avagy fogaskerék hasonlathoz, bármikor valaki – vakon –  azt képzeli, ő szabad lehet.

tehát a csoportba kell kapcsolódnom, hogy érezzem tőlük a függésemet, hogy nincs szabadságom a vágyaim, terveim, gondolataim szintjén sem. Minden másoktól függ és semmit nem tudok megtenni, amíg nincs kölcsönös felelősség és béke köztünk.

A  felismerés a kölcsönös felelősségről a kulcsa az ember kijavításának. Ha nem javulok meg, akkor a társadalom sem fog megjavulni, hisz miattuk romlottam meg. Az egyén a társadalom következménye, produktuma. De a társaságomat én választottam és hatalmamban van befolyásolni őket.

Nem lehet kilépni a társadalomból, de szabad vagyok abban, hogy milyen közvetlen társasággal veszem körül magam a növekedéshez.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,647 seconds.