Dr. Michael Laitman

Sírjál lelkem

Rabash írásai, Shlavei HaSulam, “Mi a különbség a “Könnyek Kapuja” és a többi kapu között”: Még akkor is ha a személy keserű könnyeket hullat, de valami fölöslegért, luxusért sír, akkor senki sem válaszol sírására. Ez a személy a könnyek kapuja előtt áll, de a kapu zárva marad, és nem engedi, hogy imája belépjen. Az emberek nem sírnak fölösleges dolgokért. Az a szokás hogy valaki csak szükséges dolgokért sír.

Kérdés:

Mit jelent az, hogy “sírás” a spiritualitásban? Honnan tudja a személy, hogy valóban sír? És a csoportnak is el kell érnie a sírás állapotát?

Válaszom:

Természetesen, mind a csoportnak, és minden egyes személynek azon belül el kell érnie ezt az állapotot. Ez a “többség imája”, ahol minden egyes személy imádkozik mindenkiért, beleértve saját magát is. Az imakönyvben található imák ilyen módon lettek felállítva.

A “sírás” a kicsinység (Katnut) állapotát jelzi, amikor én tudom, hogy nem vagyok képes az egységet elérni saját magam erejéből, valójában még csak arra sem vagyok képes, hogy igazából vágyjak arra. Még mielőtt én elérném a bizonyosságot, hogy képtelen vagyok spirituális cselekedetre, meg kell hogy értsem, hogy először is egy 1OO%-os vágyra van szükségem. “Történjen ez meg velem!” És ezt a vágyat ugyancsak nem vagyok képes egyedül megszerezni.

Például, én abban reménykedtem, hogy képes vagyok egy betegségtől saját magam megszabadulni, de fokozatosan rájöttem, hogy ez lehetetlen. Azután hogy sokat szenvedtem, és tonnányi energiát elpazaroltam, látom, hogy semmit sem vagyok képes tenni vele. Felfedezem, hogy csak egy doktor által vagyok képes meggyógyulni.. Akkor mi is a probléma?

A probléma az, hogy nekem meg kell kérnem az orvost, hogy ő gyógyítson meg. Követelnem, kell, rá kell vegyem, hogy operáljon meg engem. És ezt valóban akarnom kell, bár nagyon félek ettől. A félelem megállít, de a helyzet tarthatatlansága arra kényszerít hogy segítséget kérjek.

Ugyanez a dolog történik velünk is: Amekkora mértékben mi haladunk előre, egyre jobban és egyre tisztábban érezzük hogy műtéten kell átessünk annak érdekében, hogy megszabaduljunk önzőségünktől, ugyanattól az önzőségtől, mely vezet minket életünkön keresztül, és támogat minket mindenben. Szóval hogyan vagyok képes kérni, vagy akár csak arra gondolni hogy kilépjek mindabból? Mindaz csakis a Felső Fény segítségével történhet.

Nekem a vágyat erre kívülről kell megkapjam, a csoporttól, és mindazt akaratom ellenére kell megtennem. Írva van erről: “Nekünk a Lo Lishmaról a Lishma-ra kell átjutnunk”, azaz az önző szándékról az altruisztikusra. Én arra aspirálok, amely teljesen ellentétes a jelenlegi énemmel: hogy minden gondolatom, aggodalmam a felebarátról szóljon, hogy minden pénzem az “abszolút minimumon” felül a felebarátomhoz kerüljön, és mindenem a felebarátomé legyen.

Képes vagyok valóban erre vágyni, mintha semmi ennél fontosabb nem lenne életemben? Képes vagyok azt kérni, hogy ezek a gondolatok egy pillanatra se hagyjanak el engem? Képes vagyok ezért sírni?

Tegyük fel, hogy valaki nekem egy az adakozásért szóló kérelmet mutat: “Én azt kérem, hogy egy altruisztikus vágyat kapjak, hogy másokért gondoskodhassak mindenemmel, kivéve azt ami a túlélésemhez szükséges”. Írd alá! Akard ezt! De hogyan lennék képes ezt akarni? Végül is én nem vagyok képes egy új vágyat teremteni magamon belül.

Ez így igaz, de ha mi beleegyezünk ebbe alapjaiban, és akkor elkezdünk a csoporton belül dolgozni, akkor a vágy a barátainktól jön majd. A környezet tartalmazza a spirituális erőt, a Teremtő erejét. Semmi sem múlik a barátokon magukon, és ez így volt kezdetben elrendezve. Amennyiben én a környezethez fordulok, ha a mi belső kapcsolatainhoz fordulok, ott megtalálok mindent. Ott én megtalálom az összes szinteket, erőket és állapotokat egészen a végső korrekcióig.

Hirtelen felfedezem hogy mi egységben vagyunk, és a mi egységünkön belül felfedezem az összes spirituális jelenséget, egészen a totális egységig. Ott mindent felfedezek amiről a Kabbala tudománya beszél, a mi kapcsolatainkon belül.

Az adakozás erői közöttünk a lelkek közötti kapcsolat. A lélek a személyen belüli adakozás ereje, a Teremtő része Felülről.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,654 seconds.