Dr. Michael Laitman

Te Vártál a Megváltásra, a Hassadim Fényére?

A Zohar olvasása közben, arról a tényről kell gondolnunk hogy az egyetlen dolog ami hiányzik nekünk az a Hassadim Fénye. Ha ugyan arra a valóságra nézek mint amiben benne vagyunk, de a Hassadim Fényén keresztül, ami kiárad az én adományozási szándékomból, akkor a mostani valóság helyett a lelki valóságot fogom látni.
Ahoz hogy elkezdhessem érezni a Felső Világot, csak a Hassadim Fénye hiányzik nekem ami kiárad belőlem mindenhez körülöttem. Legtöbbször nagyon sok időt, energiát és magát az életet vesztegetünk teljesen haszontalan cselekményekre amik nem rajtunk függenek. De az egyetlen dolog amit tényleg tudunk csínálni az hogy a Hassadim Fényéhez visszük magunkat hogy megjelenjen bennünk, mint az adományozás tulajdonsága amiben a Hochma Fénye beöltözik, a Teremtő megismerése és elérése.
Az összes többi tett amit mi a Hassadim Fénye (mely a környezet iránti adományozási viselkedésünk) megszerzése mellett teszünk, egy negatív reakciót idéz meg Föntről. Ez korrigál minket, de a szenvedés hosszú útján keresztül, ami egy idő után vissza térit minket az adományozás törekvéséhez, bár csak a szenvedés útján.
Ezek szerint ha egy ember folyton megkülönbözteti azt amit meg kell tennie hogy megszerezze ezt az egyetlen cselekményt ami tőle tud jönni, az adományozás tulajdonságát, az azt jelenti hogy ő vár a megmentésre. Pont ezt kéne éreznünk miközben a Zohar Könyvét olvassuk.
A Kabalisták ezt a lelki valóságot tárták fel. Tehát mi hiányzik nekem hogy ugyan ezt tárjam fel és lássam hogy miről beszélnek? Az egyetlen dolog ami hiányzik nekem az a Hassadim Fénye.
hd

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,156 seconds.