Dr. Michael Laitman

A mi szándékaink világa

Az egész Kabbala tudománya kizárólag az adakozás azon cselekedeteiről beszél, melyek kölcsönös kapcsolatunkon belül játszódnak. A teljes valóság ennek a világnak a kivételével az adakozásban létezik. Ez a világ előttünk az ellentétes tulajdonságban jelenik meg, ahol mindenki csak saját maga számára szerez meg amennyit csak lehet. Ebben a “magunk iránti fogyasztás” tendenciájában érzékeljük a korporeális világot.

Képzeljünk el kicsiny vágyakat egy lapos felszínen szétszórva. Amennyiben mindegyik vágyrész a legmaximálisabb profitot akarja megtermelni azáltal, hogy kihasznál mindenki mást, ők egy olyan kölcsönös kapcsolatot létesítenek melyet úgy tekintünk, mint “ezt a világot”, az anyag minden formájában. Ebben az esetben az emberek összekapcsolódnak egymással egy hierarchikus rendszerbe, házasosdnak, nevelnek gyerekeket, egyesülnek, és mindaz annak a szándéknak megfelelően történik, hogy élvezetet szerezzenek egymástól. És ez a módja annak, ahogy megállapodunk, letelepszünk egymással.

Ez az amit úgy hívunk, “a mi világunk”, “ez a valóság”, annak minden szintjén, a kövületi, növényi, állati és beszélő (emberi) szinteken. Mi a többieket közelinek vagy távolinak látjuk, kisebb vagy nagyobb mértékben függünk tőlük, de mindezt annak megfelelően amekkora az élvezet iránti szándékunk.

Mi ezt a valóságot magunknak építjük, azzal a szándékunkkal, hogy élvezetet kapjunk bármitől ami itt létezik. De ha valaki azt mondja: “Nem! Én a többiekhez az adakozás iránti szándékkal akarok viszonyulni, nem pedig megkapni!”, ő új attitűdjét ugyanahhoz a valósághoz úgy kezdi el érzékelni, mint spirituális világot. Ezt úgy írjuk le, hogy “Én egy visszájára fordított világot láttam”.

Mindent a szándék dönt el. A “magam számára” való szándékból az adakozás szándékába való átlépés jelenti a Machsom (a minket a spiritualitástól elválasztó határvonal) átlépését. Ebben az adakozás iránti szándékban 125 szint található, ameddig mi el nem érjük a tökéletes szándékot, az abszolút adakozást.

A valóság melyet mi jelenleg érzékelünk, a saját magunk kielégítésére szolgáló szándékban csak képzeletbeli. Mindaz csak abból a célból lett nekünk megadva, hogy mi azt mind ugródeszkának használjuk a valódi érzékelésbe való belépéshez.

Mi azt a többiekkel szembeni önző attitűdöt annak érdekében kaptuk meg, hogy mi elkezdhessünk magunkon dolgozni azzal kezdve, és később átlépve az adakozás tulajdonságába, és a 125 lépcsőfokon felemelkedve felfedezzük a közöttünk levő kapcsolatokat egyre nagyobb mértékben, azaz felemelkedjünk a spirituális világok lépcsőfokain. Csak a szándékunk határozza meg mit érzékelünk, ezt vagy a felső világot.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,677 seconds.