Dr. Michael Laitman

Az egységre irányuló viselkedésünk kritériuma

Rabash írásai, “Mik a kiáradó vizek a munkában?”: Hit, az értelem felett, az a terület, ami a szentséghez tartozik….

Kérdés:

Hogyan érhető el ez a terület??

Válasz:

Hit az értelem felett” azt jelenti, hogy felfegyverzem magam az adakozás erejével az egoisztikus vágyak felett, amely újra és újra felébreszt engem. Ez nem csak egy vágy az alvásra, evésre, vagy kellemes időtöltésre, hanem egy vágy, amely távol tart engem a többiekkel való egyesüléstől.

Egy egyszerű kritériumról beszélünk, amely vagy az egységért, vagy az ellen lép fel. Minden más vágy egy állati szinthez tartozik. A valódi vágy az élvezetekre, az emberi szinthez tartozik, és kizárólag a lelkek töréséből ered. Minden más az alacsonyabb szintekhez tartozik bennem: ásványi, növényi, és állati szintekhez. Nincs velük dolgom egyáltalán.

Így az elemzésem ismérve, az egységre irányuló hozzáállásom. A tanács az, hogy a csoporton át kontrolláljam magamat, mert az egész világ, mint környezet erre alkalmatlan, a világ zavaradottsága elkerülhetetlen, és senki nincs aki ebben a környezetben tudna dolgozni. Ha összekerülünk, az egység érdekében, és felfedezem, hogy képtelen vagyok ezt megtenni, és nem is akarom, hogy gyűlölöm és elutasítom az elképzelését is, ez azt jelenti, hogy a gonosz hajlam feltárult bennem.

Erőfeszítéseket teszek, megpróbálok ezek fölé emelkedni, de felfedezem, hogy képtelen vagyok. Akkor minden egyéb választás hiányában, és az egység fontosságának és szükségességének érzése miatt, könyörögni kezdek: „Ments meg engem!” Felülről megkapom az adakozás erejét, amely segít végig gondolnom az egységet, a kapcsolatot másokhoz, legalább egy kis mértékben.

Mindeközben a többiek nem teszik ezt, és nem is kell érezniük. Ez egy belső munkája annak, aki elkezdte érezni a közös erejét az egységnek, amely az egységre való törekvésben rejlik. Ezt az erőt nevezzük Teremtőnek.

Ez az, ahogy valaki előre lép egyik fázisból a következőre. Az egységgel szembeni vágya állandóan növekszik, jobban és jobban. Mindent megtesz, mindent megpróbál egyedül menedzselni. De hibázik, kétségbeesett lesz, és hívni kezdi az adakozás erejét. Az adakozás erejében a szívét a csoportra irányozza, és feltárja a Teremtőt.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,681 seconds.