Dr. Michael Laitman

Egy ragyogó elme nem garancia a Fényre

A feladatom, a természetem átváltoztatása. Ez azt jelenti, hogy meg kell változtatnom a hajlamaimat teljesen.

Semmit nem akarok magammal vinni abból, amim ma van a spiritualitásba: sem értelmet, sem érzéseket, vagy látásmódot, feltételt, vagy számításokat. Ezek hatalmas, majdnem leküzdhetetlen nehézségek, amelyekkel egy intelligens ember szembesül, és gyakran el is buktatják. Valóban bölcsnek kell lenni annak érdekében, hogy a saját elménken túl tudjunk lépni.

Okos ember azt hiszi, hogy a logikája, amely hibátlan módon működik a mi világunkban, és ez nehéz elképzelni, hogy ez semmilyen erőt nem jelent a spirituális úton. „Az elme energiája, és a kitartás az én erősségeim. Ez nem elég?”

Valójában az ilyen embernek nincs mása, mint éles intelligenciája, és érzékenysége, de van itt egy csapda: Ez nem fizető eszköz, amivel jegyet lehet váltani a spirituális világba. Hinni is kell. Mit jelent ez?

A hit, egy hatalom, amit Fentről lehet megszerezni, a Fénytől. Ez nincs meg senkiben, belül; felette van az elmének és az érzéseknek, felette mindannak, ami a személy jelenlegi állapota. A Felső befolyás megérkezik, és a személy érzi, valami elkezd elterjedni belül, felébreszt egy szempontot, amely ellentétes mindazzal, ami a személy maga.

Akkor az ember elkezd kapcsolatba kerülni a valósággal, egy fordított módon. Ezt megelőzőem, mindent a személyes nyereség prizmáján keresztül vizsgált meg. Most azonban nem a maga vonatkozásában veszi a dolgokat figyelembe, hanem az egység vonatkozásában. Ez annyira erős, hogy bár láthatatlan, de ennek ellenére új szempontot formál a személyben, és soha nem tud többé visszatérni a régihez.

Természetesen vannak köztes állapotok, de ez után a személy „kivonul Egyiptomból,” elérkezik az új szempontokhoz, teljesen feladja az előző prioritásait. Végül is az intelligenciája, és az érzékeinek a gazdagsága és a reflexiói, csak megállítják a munkában.

Ezért mondva van: „Nem kell bölcsnek lennie annak, aki tanul.” Tipikusan, a siker nem favorizálja a legfényesebb elméket. Valóban, nekik különösen sok kitartásra van szükségük és szerencsére, hogy áttörjenek a Felső Világhoz.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.