Dr. Michael Laitman

Egyesülés a szeretet vagy gyűlölet alapján

Kérdés:

Vannak mozgalmak, amelyek kétezer embert összegyűjtenek a találkozóikra, hogy ezeken ők is felhívásokat intézzenek az egységre, és a szeretetre, anélkül, hogy egy szót említenének a kabbaláról. Az ilyenfajta egyesülés lehetséges a források igénybevétele nélkül?

Válasz:

Nem látható mennyire nem értek el semmit? Talán két, vagy háromezer lehet összesen az ilyenek száma. A hatalmas katasztrófák szintén az egyesülés irányába nyomják az embereket. De igazi egyesülés kizárólag a Felső Fény, vagyis egy olyan erő segítségével lehetséges, amivel mi nem rendelkezünk. Vagy mi talán megtesszük, ha ez számunkra hatalmas egoisztikus haszonnal kecsegtet, például egy megszállástól való félelem, vagy egy elképesztő méretű nyereség.

Még is, ez a fajta egység ideiglenes. Amint a kiváltó ok megszűnik, a kapcsolat azonnal szétesik. Ezért az igazi egység nem érhető el.

Mindig vannak különböző „altruista” szervezetek. Baal HaSulam írja, hogy körülbelül 10% úgynevezett természetes altruista, akik megpróbálnak egyesülni, de teljesen egoisztikus módon. Ha belülről tanulmányozzuk, láthatjuk, hogy minden mögött, ami egységről beszél, tiszta, stabil egoizmus van. Sok példát láthatunk erre: A kommunista Oroszország, ahogy most közelít a fasizmus felé, és az Izraeli Kibucok.

Minden az egység megteremtésére irányuló kísérlet, a Reformáló Fény igénybevétele nélkül el fog bukni. Valódi választás nélkül, ezek kikényszerítik a diktatúrát és a az erőszak erőit; különben az ilyen rendszerek képtelenek lennének fennmaradni.

Folyamatosan szembesülünk egy dilemmával: vagy megváltoztatjuk az emberi természetet, vagy kényszerítjük arra, hogy egyesüljön erőnek erejével. Minden erőltetett egyetértés, a náci rezsim, elkerülhetetlenül háborúhoz vezet. Baal HaSulam még akkor írt erről, amikor életben volt. Oroszországnak nincs választása, csak az, hogy a már ismert forgatókönyv alapján fejlődjön. A korrekció csak egy feltétel mellett lehetséges: Ha az emberek alkalmazzák a kabbala tudományát.

Ha nem reformáljuk meg önmagunkat, és nem egyesülünk a Fény útja által, akkor egy ettől különböző módon egyesülünk. A világot egy fasiszta rezsim fogja átvenni. Végül is a nácizmus, egy másik formája az egységnek, bár ez egy csoport egysége, egy másik ellen.

Az emberek érezni fogják, hogy egyesülniük kell, hogy az egység elvezet a megváltáshoz és az emelkedéshez, és hogy ez helyes. De nem lesznek képesek emelkedni és megmenteni magukat egy külső erő nélkül, amely valami másnak lesz a gyűlölete. Különben nem lesz okuk az egységre! Ehhez szükség van, egy látható, gyűlölhető ellenségre, aki ellen egyesülhetnek!

Ez az, ahogy az ego működik, vagy amikor nem érzi az egység szükségességét. Ezért a társadalmak hajlanak a nácizmus és a fasizmus irányába. Ha a világ vezetői nem fogadják el, a korrekció eljárását a Fény és a forrás feltárása által, nem irányítják polgáraikat a tanuló asztalhoz, akkor nagyon gyorsan alkut fognak kötni a náci rezsimmal, amely aztán gyorsan háborúhoz vezet.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.