Dr. Michael Laitman

Hogyan törjük át az egoizmus páncélját

Kérdés:

Igaz, hogy a múltban különleges egyének, kiválasztott lelkek láncolata adta egymásnak a kabbalát. MA más a helyzet, ennek a bölcsességnek el kell terjednie a világon mindenütt. Hogy érhető ez el?

Válasz:

Ahogy távolodunk az első embertől, az Ádám Ha Risontól, aki először felfedezte a lelkiség világát 5771 évvel ezelőtt, egyre jobban le kell egyszerűsíteni ezt a tudást, a tömegek nyelvére kell lefordítani. Mert a “nemzedékek lemenete” tanúi vagyunk, akik egyre “materiálisabbak” lesznek, azaz az egó-vágyuk egyre nagyobb. Látható, ahogy nemzedékről nemzedékre nő az egóizmus.

Emiatt a mai lelkek potenciálja nagyobb a régebbieknél, s ezért többet tudnak elérni, megérteni, megkapni. Másrészt nehezebb elérni őket, s megértetni, elfogadtatni velük mindezt

Igazából az egoista nyerseség, vastagság (Aviut) szinte páncéllal vesz körül. Ezért akarjuk a tömegek számára még jobban leegyszerűsíteni a kabbalát. Az egó növekedésével le kell engednünk a Kabbalát, hogy személyes szinten továbbadható legyen bárkinek. Mindenképpen rejtélyes marad azért. A leegyszerűsítés nem veszi el a szabad akaratát – erőfeszítést kell tennie érte.

Ha valakinek a vágya 100 kiló tömegű s a másiké 500 kilós, akkor ennek megfelelő kaliberű szinten kell kapja a bölcsességet. S ennek megfelelően kell az erőfeszítést megtennie, hogy ilyen erős rejtettségen áthatoljon. Nem lopjuk el a szabad akaratát.

Kötelességünk közelíteni az átlagemberhez a Kabbalát, különben továbbra is elsétál előle. Az egónk el akar távolítani minket mindentől, ami egótlan és szellemi adás. Régebben könnyebb volt felfogniuk, mert evidens volt, hogy ez az igazság a lélek tervrajzán alapul. Ma mindez teljesen idegen az egoizmusba burkolt embereknek, képtelen értelmével akár csak felfogni az adást (altruizmust), nemhogy ráérezni.

Tehát, a mi munkánk az, hogy az embereket szolgálva adaptáljuk, alakítsuk át nekik a Kabbalát. A Kabbala bölcsességének feltárása azt jelenti, hogy olyannyira le kell egyszerűsíteni, hogy könnyedén és szabadon beléphessen bárki, s közel engedhesse a szívéhez. Hiszen az egónk aránytalanul megnőtt, s az emberek teljesen süketek a szellemiségre.

Mindegy hogy a múltban csak a kiválasztottak tanulták ezt, ma meg milliók. A nagyobb egoizmus kiegyenlíti a feltételeket. Maminden boltban vannak kabbala könyvek s szerepelünk a médiában, mégsem akarnak meghallani.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,639 seconds.