Dr. Michael Laitman

Belépés az ellentétek küzdelmébe

A teremtés célja jót cselekedni a teremtményekkel. Ennek az eléréséhez, a teremtménynek kívül kell kerülnie a Teremtőn, az adakozó vágyon, ami azt jelenti, hogy a megszerzésre irányuló vágyban kell lennie. Másrészről, a teljesség elérése érdekében, a teremtménynek hasonlóvá kell válnia a Teremtőhöz. Ezért két ellentétes erőt kell tartalmaznia, a kapni akarásra irányuló vágyat és az adni szándékozást.

Meglepő, hogy két ellentétes erő így tud együttműködni egy emberben. Valójában azonban ezek csupán magok. Ha valaki meg akarja növelni ezeket, a legkisebb szintről, egy helyes kapcsolatot kell elrendezni közöttük. Különben soha nem lesz érett, felnőtt, hanem egy fekete pontja lesz a vágyaknak, amit a Malchuttól szerzett meg, és egy piciny szikrája az adakozásnak, amit a Bina adott neki.

A felnőtté válás akkor kezdődik, amikor a személy összehasonlítja a két erőt, és kiválogatja őket. Így ad egy esélyt a Teremtőnek, hogy felemelhesse őt, miközben a személy önmaga kombinálja ezt a két erőt: kölcsönös egymásba épülését a Binának és a Malchutnak tehát hogy a Bina mindig a Malchut felett van.

Írva van: “Az ember mindig a jó hajlamát fordítja a gonosz ellen.” Ez azt jelenti, hogy az embernek magának kell kitalálnia ezt a háborút: felismernie a szembenállást önmagában, erőltetni az ütközetet, és felhasználni ezeket a saját építésre, ahelyett, hogy eltakarná őket.

Ez egy problémát okoz, mert mi el akarjuk kerülni az önelemzést és megpróbáljuk elleplezni a belső harcot, ahelyett, hogy megerősítést keresnénk a Teremtőben, a forrásban, hogy a kapni akarás vereséget szenvedjen az adakozással szemben. Azonban ha az ember megérti, hogy mindent a Teremtő küldött a számára, és felébreszti a belső harcot önmagában, megtalálja a módját, hogy rendet teremthessen magában. Megérti, hogy mindezen problémák, és megtapasztalások két ellentétes erőből származnak, amelyeket fel kell tárni, és elrendezni.

Ez csak akkor lehetséges, ha a személy alkalmazza ezeket a csoporton belüli valódi cselekedeteiben. A végén, minden, amit érez, a többiek szeretete irányába irányítja őt.

Ha ez nem történik meg, az azt jelzi, hogy a személy nem transzformálta és stabilizálta a helyes kapcsolatot az adakozás és megszerzés között még. Csak ennek a kapcsolatnak, a többiek iránt érzett szeretet általi kitöltésével lehet hasonló valaki minőségében a Teremtőhöz.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.