Dr. Michael Laitman

Szamárhajtó

Minden szellemiségi szinten, a teljes javításig (Gmar Tikkun) megjelenik odafentről egy különleges erő. Ez elkísér minket lépésről lépésre, fokról fokra.

Senki nem tud magától előbbre lépni, mert mindig csak a jelenlegi fokozat erejét bírja. Ha a felsőbb fok ereje meglenne neki, már ott is lenne.

Mindig van két fok közt egy átmeneti kapocs. Mint ember és állat közt a majom, mint növény és állat közt az orchidea vagy ásvány és növény közt a kristály.

A szellemiségben a közvetítő átmenet a Szamárhajtó. Más angyalok, erők is segítenek közben. Bármit teszünk, az erők mindig segítenek minket.   Hívhatjuk angyalnak vagy  Körbevevő megvilágító Fénynek ez az erő vezet minket lépésről lépésre.

Idelent mi csak az elemi igényt a vágyat nyújtjuk. Igyekeznünk kell felszállni a szamárra (hamor héberül anyag) és szinte képesnek lenni erre, noha tudjuk, hogy nem vagyunk rá képesek.

Ezért ha két bölcs elindul, kell nekik egy szamárhajtó. A szamarak viszik a csomagokat, tudják a célt, de kell egy vezető.

E felső segítő általában Ráv Hamnuna Szaba (Nagyapó) (ld.” Bevezetés, Hamnuna Nagyapó rabbi betűi) Ez egy magas önzetlenségi (lelkiségi) fokozat, amiben a  Felső Fény kiterjed, hogy segítsen nekünk. Ezt nevezzük szamárhajtónak.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.