Dr. Michael Laitman

A Teremtőhöz a csoporton át

Kérdés:

Hogyan emelhetjük a cél fontosságát a csoportban, a közös tanulás fontosságát, a megbízásokat és a csoport tagok egymás közti interakcióinak fontosságát?

Válasz:

Nincs ennél fontosabb kérdés az a Rábás cikkeinek fókusza, de a Báál HáSzulám ritkábban említi a csoportokat. Ő csak öt vagy hat egyénnel tanult közösen. Amikor először a Rábáshoz mentem, neki is csak öt-hat tanulója volt a maga nemzedékéből.  Én 33 éves voltam és ők hetven fölött. Kérdeztem: “Hogyan tudok én így haladni?” És azt válaszolta: “Ez neked így nem jó: szükséged lesz saját csoportra.” Ekkor elkezdtem előadásokat tartani, vitákat vezetni és magam köré gyűjtöttem 40 fiatalt. A munkánk kizárólag az, hogy egyesítjük a vágyunkat a Teremtő felé, a tremészet eme közös ereje felé. Az egyesítés az mindnek az alapja.  Egyedül magadban semmit nem tudsz feltárni. Csak a szívedben van ez a pont. , mert így jelenik meg bennünk a Teremtő iránti vágy. Ezt a csoportot kell a Teremtő és magad közé helyezni. Tehát ez lesz az a felület, ahol érzed a Teremtőt. Nincs más út az Ő érzékeléséhez! Enélkül ez a dimenzió üres marad  és nem tudod érezni azt, hogy teljesülnek a vágyaid. Ezért a csoport kiépítése  alegfontosabb feladatunk.

“Viták” adódnak a társakkal? Nagyon jó, ha ilyenek alakulnak. És ne az legyen a cél, hogy kibékülünk egyb ől és lazítunk együtt. Hanem ezzel hívjuk be a Teremtőt. Pont ezért okoz vitákat, semmi másért! Vannak másfajta viták, amikor nem a társakkal vitázunk, hanem a családban, a gyerekekről, a tanulás beosztásáról, a csoport fejlődéséről, és a Kabbala terjesztéséről.

Ez egy másik történet, ez a mindennapi életünk.

De a társakkal való kapcsolat során, amikor ezt építjük, akkor fel kell tárnunk a köztünk megjelenő erőt, mely betölti a teret és ezt csak az Ő segítségével tehetjük. Vagy átalakítja a vágyainkat és a közös vágyba beolvaszt, vagy betölti a közös, már átalakult vágyunkat . De mindig közös marad ez a vágy.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.