Dr. Michael Laitman

Te megmondod, ki vagy, én megmondom, hogy néz ki a világod

Minden az emberen belül zajlik. A szellem ösvényén észleljük, hogy nincsenek rajtunk kívüli erők. A természet ereje, a csoport erői, minden belül van, s ránk vonatkoztathatóan kezelhetjük. A csoport, a társak erői is belül jelennek meg, s látjuk, ahogy a tulajdonságainktól függ minden.

Például a hetiszakasz, a  (“Mispatim”) (Itéletek) jogi elvekről szól. Bizonyos fajta házasságot tilt, állatokkal összefekvést, lopást, becstelen ítéletet stb. Ez egy belső “bíróságról” szól: helyes viszont kell a első “állattal” kialakítani, a belső “tolvajjal” és a belső “társ feleségével”. Minden belül van.

Ahogy átrendezem a lelkem belső erőit, a külvilág tovább is látható, de rájövök, hogy a külső tárgyak erői belül vannak. És elkezdem észlelni, ahogy a belső viszonyulásom kirajzolja bennem a dolgok igazi képét. A külvilág lenyomatnak kezd látszani, erők, vágyak, képességek erővonalainak eredőjeként.

Egyre jobban érzem, hogy az én döntéseim befolyásolják a külső képet, s megváltozik ettől – nincs más, csak a látásom dönt.

Mi a vágyainkkal, a szándékainkkal, a gondolatainkkal és viszonyulásainkkal, véleményeinkkel tudunk csak dolgozni. Ezért javasolják a kabbalisták, hogy a belső erőkre figyeljünk. Az ember 613 részre osztja magát, s ezt tekinti belső világának, s ez együtt változik a külvilággal. Ha a viszonyulásom, attitűdöm vált, a világ is vált.

Minden belül van és végre a valódi képet látom. Újra meg újra kérek az adó-erőből, hogy a valódi alakokat lássam, amennyire tudom.

Mindig csak egyetlen eszközünk van feljebb lépni: a szövegek, a tanár és a társak. Belőlük alakul ki a hely, ahol a belső és külső váltások megtörténhetnek.

Fokozatosan, a munkája következtében az örömkapás vágya átvonul az adás készségéhez részenként, darabonként.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,616 seconds.