Dr. Michael Laitman

Vágy a Fényre

Kérdés:

A Zohar olvasása közben vágynunk kell a Javító  Fényre. Miért írja le a  Zohar a szellemi világ szerkezeteit olyan részletesen?

Válasz:

Nem tudunk rákapcsolódni valamire, amiről nincs fogalmunk. kell valami kapcsolat. Egyrészt. Másrészt olvasáskor – még értés nélkül is- miközben egyes részek világoska, mások kevésbé, áthatnak minket a szándékok és felismerések.Különbség van, hogy részben értjük vagy teljesen érthetetlen (idegen nyelven is hasznos a szellemi erő belénk hatolhat). De mégis kívánatos minél többet megérteni, nem agyilag, hanem érzelmileg közel kerülni hozzá. Igyekszem megérezni és elképzelni, milyen lehet az a szellemi fokozat a valóságban.

A két fogalom közti különbség vágyat ébreszt bennem a haladásra. Ez lehet látszat csak, zavaros, nem baj. Az erőfeszítés a kulcs.

Mint a csecsemő fejlődése. Erőlteti, s a természet csak erre készteti. Ettől lesz értelmes. A sötét időben, a felkészülésünk idején a Kelim (a hordozók) nem tudnak még megfelelni a Fénynek, a kibontakozó új megvilágításnak, alaknak.

TA felbukkanó infógének, a nyomatok,a   Resimot nem as tiszta és világos értést a szellemi helyzetről, nem tudjuk pontosan felfogni. Mi mindig a sötétben maradunk a felső fokhoz képest, ezért sosem látunk tisztán. A felsőnek a Hátsó fertálya az  AHP (Ózen, Hotem, Pé) az mindig sötét, mert fenti és többet ad, mint mi.

Tehát csak az erőfeszítés számít és cserébe kapunk fentről javító fényt. Pont olyan sorrendben, mint az evilágban. Nincs különbség.

Ahogy a gyerekek növekszenek az evilágban, úgy növekszünk a szellemben. Ahogy a gyerekeknek is zavaros az egész, de ösztönösen cselekszenek. És mi is az erőfeszítéstől leszünk érettebbek.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.