Dr. Michael Laitman

Az élet gyönyörűnek tűnik majd

Egy nagyon tiszta, sorozatos mozgás létezik a spirituális világban. Amennyiben nincs meg az éhségérzetem, egy vágyam a következő szint irányában, akkor nincs edényem (Kli) annak érdekében hogy azt érezzem, és ennél fogva nem is érzem azt.

Egy küszöbre van szükség. Nekem fel kell emelkednem jelenlegi állapotomból, az egyes számú vágyból, a következő állapotba, a második számú vágyba. Amennyiben felemelkedtem a következő szintre, a második vágyba, akkor érzem a Fénynek a forrását amely ott található.

De amennyiben én még mindig nem értem el a vágyat, és valahol középen vagyok, a 1O közbülső szint (1O Szfira) egyikén, akkor még nem érzem a következő állapotot. Nekem el kell érnem a legutolsó szintet, és csak miután áthaladtam azon kezdem el érezni a következő állapotot. Ez egy nagyon precíz atom szerű épülő módszer, ahol minden szintek által van rétegezve, mint a kvantum részecskék az atomon belül. És mi semmit nem tehetünk ezzel.

Ennél fogva létezik egy átmeneti állapot az én kezdeti vágyam, amelyben én érzek egy bizonyos fajta beteljesülést, ahol úgy tűnt a nap rám ragyogott, és második vágyam között. Ez az átmeneti állapot az a gyakorlatban ürességként, éhségként, és szenvedésként érződik. De amennyiben én tudom, hogy előre haladok, hogy mindez egy kumulatív folyamat mely majd befejeződik, és én elérem a boldogságot és beteljesülést, akkor még ez a folyamat is szükséges annak érdekében hogy én elérjem a következő vágyat, és ennél fogva megfelelően közeledem hozzá.

A rossz állapotok, zavarodottság, tisztán látás hiánya, és üresség hajtanak engem előre, segítve engem hogy gyorsabban haladjak. Amennyiben én valamilyen élvezetet és beteljesülést éreznék ezekben az állapotokban, akkor azok eltolnának akaratom ellenére, és nagyon nehéznek találnám a tovább haladást. Nem aspirálnék előre fele a jóság és mindenfajta kellemes dolgok miatt, mivel önzőségem azonnal arra kényszerítene engem hogy leüljek és lepihenjek.

Ennél fogva a szenvedéshez megfelelő módon kell hozzáállnunk, meg kell értsük annak célirányos természetét, és tudnunk kell hogyan használjuk azt fel helyesen. Ahogy én azt a megfelelő célhoz kötöm, ez a szenvedés a jövőben csodálatos beteljesülés iránti várakozássá változik.

Amennyiben elsajátítom ezt a módszert, az élet csodálatosnak tűnik majd.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.