Dr. Michael Laitman

A Fény az egyesült szívet keresi

A Kabbala, a felső világ elérésére szolgáló módszer két részből áll:

1. Az első rész arról beszél hogyan lépjünk egységre egymással, vagy hogyan kapcsolódjunk össze és egyesüljünk

2. A második rész arról szól, hogyan vonjuk magunkra a Felső Fény hatását, befolyását.

Mielőtt mi elkezdünk tanulni, belénk kell hogy kerüljön a vágyak egyesítésére szolgáló aspiráció. És akkor minden egyes személynek sokkal nagyobb vágya lesz mint sajátja. Akkor gondolatok, tulajdonságok és vágyak kezdenek belé hatolni másokból, akik ugyanarra az eredményre és célra aspirálnak mint ő maga. Ez kell, hogy a legfontosabb szándékunk legyen a tanulás előtt.

A személy aki nem készült fel a tanulásra egy ilyen módon, gyakorlatilag mindent elmúlaszt, mivel a Felső Fény hatása nem érkezik minden egyes személy egyéni vágyára, hanem csakis arra az aspirációra mellyel mindegyikőnk rendelkezik a többiek irányában, azaz a mi kölcsönös aspirációnk hogy egységre lépjünk a többiekkel, mindenkivel együtt egyetlen közös vágyba.

Amennyiben én elképzelem ezt a közös vágyat és benn akarok abban foglaltatni, mint “egy emberként”, ahogy az Adam lelkének szétvált lelkekké való szakadása előtt létezett, akkor az én aspirációm megkapja a Felső Fény hatását. És akkor én valóban elérem a spirituális elérést, megértést ezen erőfeszítések eredményeképpen.

Azonban amennyiben én csak ide jövök, és ezen erőfeszítések nélkül hallgatok, anélkül hogy megpróbálnék a közös vágyban benne foglaltatni, akkor a Felső Fény semmivel nem rendelkezik, melyet befolyásolhatna bennem. Én nem nyújtottam egy alapot, vagy felületet melyet az képes lenne befolyásolni, és ennek következtében cselekedeteim csak formális tudást hoznak számomra. Azaz én meghallom, és memorizálom ami a könyvekben le van írva, de ennyi az egész.

Ennél fogva kristály tisztának kell lennie számunkra, hogy a Felső Fény csakis kölcsönös erőfeszítéseinkre jön. Azoknak kölcsönösnek kell lennie! Ennél fogva a Fény vonzására szolgáló feltétel számunkra ugyanaz, mint ami a Tóra megadásának pillanatában volt: “Hogy egy emberként, egy szívvel létezzünk”. Csakis ebben az esetben érkezik a Fény.

Szóval próbáljunk meg ilyen módon gondolkozni.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.