Dr. Michael Laitman

A vonzás a forma azonosság négyzetén

Kérdés:

El tudná magyarázni, mi a Fénnyel való munka leghelyesebb módja?

Válaszom:

A helyes munka a Fénnyel nagyon egyszerű. A Kabbala és a vallások (és minden más módszer) közötti különbség abban rejlik, hogy míg a vallás a Teremtőt kéri arra hogy megváltozzon, és jobbá válljon, addig a Kabbala azt mondja: “A Teremtő az abszolút, és csak én vagyok képes megváltozni”.

A Teremtő az a Fény, azaz az Univerzum egyetlen ereje, amelyen belül mi létezünk. Ez az erő megváltoztathatatlan és abszolút. Ennél fogva az egyetlen módja a Teremtővel való munkának nagyon egyszerű: Minnél hasonlóbbá válunk ehhez az Erőhöz, annál inkább képes az befolyásolni minket, minnél kevésbé vagyunk Hozzá hasonlóak, annál kevésbé befolyásol az minket.

Ez egy nagyon egyszerű egyenlet alapján működik. Amennyiben tanultunk fizikát az iskolában tudnunk kell: Minden forrás hatása bármilyen objektumra, mely annak erőterébe lett helyezve, közvetlenül arányos a közöttük levő távolság négyzetével. Amikor én kétszer közelebb kerülök ahhoz a forráshoz mely befolyásol engem, akkor annak hatása rám négyszeresévé válik. Ez az ahogy a dolgok a fizikai világban működnek, és ez pontosan ugyanígy működik a spirituális világban is.

Ennél fogva amennyiben legalább egy kicsit is közelebb kerülünk hozzá, látjuk, hogy a Fény ránk gyakorolt hatása négyzetére nőtt. Ez az ahogy mi a Fénnyel dolgozunk.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,129 seconds.