Dr. Michael Laitman

Úgyis az egység győz mindi

Kérdés:

Hogy tudhatjuk, hogy a önzetlenül szívben lévő pontból cselekszünk, vagy azért, mert önző módon a világban a szenvedést akarjuk csak elkerülni?

Válasz:

Dehát világos, hogy a csoport vezérel a szívben lévő pont, vagy az ego pont. A csoport számít vagy a világ? Az a fő, hogy a társak vágyait, céljait, eszközeit a magáé fölé helyezi vagy sem.

és ha a társak tévednek? A Társaknak mindig igazuk van. És ha tévednek is, mit számít? A fontos, hogy én a részük vagyok. Ez az egyetlen választásom.

Mondjuk mind ellenzi az én véleményemet. Száz százalék, hogy igazam van, de ők egyként ellenem vannak. Muszáj lenulláznom magam előttük s követni őket. Persze, tévednek, igen. Nem számít. A szellemi világban csak a közös, a társult, az egységes győz.

Kábé kétezer éve élt egyszer egy nagy bölcs, úgy hívták Joszi ben Kiszma. Volt valami tucatnyi tanuló körülötte. Egyszer megkérték, költözzön egy nagyobb városba, de ő azt válaszolta: “nem hagyhatom el őket, mert akkor mindent elveszítek, ami bennem van.” Noha ő a nemzedék egyik legnagyobbja volt. A tanítványait nem is lehetett hozzá hasonlítani. “Ők kis senkik”, mondta Kiszma, “de ha együtt vagyunk, eggyé válunk, és mindent a közös vágyunkon át kapok meg, rajtuk át. Én egyedül közvetlenül semmit sem kapok. ”

Mert a hordozó vágy-edény,a  lokátor az a  csoport. A csoportban lehetnek kezdők, újak, senkik: ez nem érdekes. HA csatlakozik hozzájuk egyetlen bölcs, akkor rajtuk át mindent meglát.

De önmagukban egyedül semmit nem értenek. Csak összebújnak, mint a juhok. De együtt megkapják a megvilágító Fényt, amit külön senki nem kap meg. De ahogy az egységüket átvezetik a bölcsön, elkezdenek ők is növekedni. Ez történik a világban. Ezért csak az egység eredményes.

Mindig van egy csomó “eszes” ember a csoportokban, akik szuperintelligensek, de mégse ér semmit az ő elérésük! Ha figyelembe vesszük mit is kell csoportként elérnünk, biztos lehetek benne: akármilyen okos valaki bármilyen jó ötletei vannak, akármilyen jól végzi a feladatait, mindez nem vezet egyedül sehová. Ha nincs szellemi iránya (a társak felé), akkor az erőfeszítései ellenére sem haladhat, bár kívülről nézve minden tökéletesnek látszhat.

A szellem terén csak egységben lehet bármit is elérni. Ha kezdők összejönnek, lehetnek kicsik még, de egyesülve többet elérhetnek, mint a már nagy és bölcs spirituális mesterek. Joszi ben Kiszma semmit nem ért volna el a társai nélkül. És ezért nem hagyta el őket.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,150 seconds.