Dr. Michael Laitman

Recept a boldogságra? Köszönettel, de köszönöm, nem!

Kérdés:

Tud a kabbala segíteni az egyetértés és a közös megértés meg találásában férfi és nő között a családban, vagy a feladataikban?

Válasz:

Nem, senki nem képes egy „jó életet” teremteni önmaga számára a kabbala tudományának segítségével. A „jó élet,” az összes gonoszság felhasználásának eredményeképpen érhető el, amely annak érdekében tárul fel, hogy ez által elérjük a felebaráti és a Teremtőre irányuló szeretetet. Akkor a vágy, amelyben az ember nem érzi jól magát, többé nem emelkedik fel a belső világában. A kabbala tudománya nem csapja be az embert! Ez nem egy pszichológia, vagy sarlatánság, nem miszticizmus vagy mágikus eszköz, az életünk jobbá tételére!

A kabbala azt mondja, hogy a gonoszság, amelynek a feltárulásához elérkezik valaki, meglehetősen célzatos. Ez az ember korrekció irányába való nyomására irányul. Senkinek nem kell elnyomnia azokat a vágyait, amelyek miatt rosszul érezte magát, mivel gyűlölte a a felebarátját, mert majd amikor kikorrigálja ezt a gyűlöletet, és az szeretetté változik, akkor képes lesz élvezni a felebarátok iránti szeretetét, és a rossz vágyak nem kerülhetnek többé elő az emberben.

Ha valaki egy családot akar alapítani, vagy már házas, de ellentétek, ellenségesség vagy félreértések merülnek fel, ezeket lehetetlen a személynek, a Teremtőre és a teremtményekre irányuló hozzáállásának korrekciója nélkül korrigálni. A Teremtő az emberek között van: „Férj és feleség – és közöttük ott van a Shechina.”

Most még a Shechina mindig kivonulásban van. De ez mint gonosz lesz feltárulva az elején, mint egy ártalmas erő, a kölcsönös gyűlölet ereje, amely mindenkit szembefordít egymással. A Teremtő szándékosan teszi ezt, hogy senki ne kapcsolódhasson az előző, állati szinthez, azon a módon, ahogy egy nőstény állat egyesül egy hím állattal a szaporodás érdekében, hanem olyan kapcsolat jöhessen létre, ahol két lélek válik egy lélekké, annak érdekében, hogy felfedezzék az adakozás közös erejét, amely összekapcsolja őket.

Ha valaki képes egy másik emberrel való kapcsolatainak a korrekciójára ezen a módon, akkor valóban akár egy családdá is válhatnak. Különben nem lesz képes ezt megtenni. A kabbala nem ad tippeket, megoldási javaslatokat, vagy orvosságot kínálni valakinek a jelenlegi állapotához, hanem felemeli őt az új, következő állapothoz, ahol képes lesz az ember boldognak, eredményesnek és teljesnek lenni. Az összes szenvedés, probléma, és csapás ami felmerül a mi világunkban, nem a béke és a teljesség elhozásnak érdekében van, hanem hogy felemeljen minket, a mi világunk fölé. Különben hasonlót hoz létre, mint a kommunizmus Oroszországban. Ha valamit teszünk, de nem a Teremtő érdekében, vagyis nem az abszolút adakozás elérése érdekében, akkor nem érünk el semmit.

Rosszat érzek, problémáim vannak a családommal, a munkámban, a gyermekeimmel, az egészségemmel, és én sikeres akarok lenni, az összes említett területen. A kabbala azt mondja, hogy jól akarom érezni magam? Akkor rendben, egyetértek és tanulom a kabbalát! Ehhez adakoznom kell a többieknek? Akkor még adakozni is akarok a többiek felé – mindent megteszek, hogy jól érezhessem magam.

Ezt nevezzük úgy, hogy Lo Lishma (“nem a Teremtő érdekében”). Ez azt jelenti, hogy a személy ismeri a módszert, és oda akarja adni az életét mások érdekében, de azért, hogy ő is jót érezhessen cserébe. Most minden attól függ, milyen mértékben akar adakozni a többieknek, annak érdekében, hogy a saját állapotán javítson.

Először ez 1% a többieknek, és 99% önmagának. Majd ez megfordul: 99% a többieknek, és 1% önmagának, addig, amíg megszerzi azt az erőt, amely biztosítja, hogy többé semmit nem akar önmagának. “Nem törődöm azzal, mi történik velem, adni akarok a többieknek.” Ezt nevezzük úgy, hogy adakozás az adakozás érdekében.”

Azonban soha nem leszünk képesek visszatérni, egy sikeres, és korrigált anyagi jólétbe. Az összes módszer, ami azt mondja, hogy képesek ezt biztosítani, hazudik, és a kabbala a kezdetektől azt mondja, hogy ez lehetetlen, mert ebben az életben minden gonoszság, ami csak azért létezik, hogy felemelje az embert, egy következő szintre.

Ezért ha valaki azért alkalmazza a kabbala tudományát, hogy javítsa ezt az életét, és elkezd szentelt vizet árulni, vagy piros karkötőt, akkor ezek halálos méreggé válnak. Meg kell értenünk, hogy a világ általános állapotának az oka, semmi más, mint hogy felemeljen bennünket, és nem azért, hogy javítson a helyzetünkön. Ez a legnagyobb különbség a kabbala és más módszerek között.

Ezért, ha valaki egy jobb életet ígér ezen a világon, vagy boldogságot a személyes életben, ne higgyünk neki, ez hazugság, és a természet ellen való! A természet azt akarja, hogy felemelkedjünk az emberi szintre, és amikor törekszik valaki erre az állapotra, minden a helyére kerül, a legcsodálatosabb módon.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,613 seconds.