Dr. Michael Laitman

Akadály pályán keresztül

Shamati 1, És csak amikor annak a személynek valós vágya van, akkor kap segítséget Felülről. És őneki folyamatosan megmutatják, hogy ő hibás jelenlegi állapotában.

Mi is ez a segítség Felülről? Az, hogy állandóan bele vagyunk lökve saját mocskunkba, saját önzőségünkbe, és állandóan megmutatják nekünk jelentéktelenségünket. Ez amit a Teremtő tesz: Állandóan megmutatja a személynek a hatalmas, fekete sötétséget magán belül, egy szemétdombot saját gondolatain, vágyain, szándékain és számításain belül.

Miért? Annak érdekében, hogy a személy elérkezzen oda, hogy szüksége legyen a Teremtőre, hogy eljusson egy olyan állapothoz, ahol többé nem képes elviselni saját bűzét. Ehhez arra van szükség, hogy állandóan ki legyen húzva saját érzéseiből, és megmutassanak neki egy másfajta létezést – egy olyat mely egy kicsit magasabb, könnyebb mint saját egoizmusa. És utána őt ismét arccal előre bele kell nyomni saját önzőségébe: nézz magadra, ismerd meg magadat! És utána megint ki kell egy kicsit húzni a mocsárból, és aztán megint lenyomni fejjel lefelé.

Ez az ahogy minden történik, amíg a személy elérkezik ahhoz az érzéshez, hogy valóban nem rendelkezik semmi “szentséggel”, vagy spirituális tisztasággal, és hogy minden csak saját, személyes, kicsiny önző lényéből származik, mely meg lett benne teremtve, és amiben ő meg lett teremtve.

És bár állandan felébresztés kap Felülről, mely pillanatokra feléleszti őt, de ő nem sokkal később visszazuhan a vulgáris szintre.

Természetesen mindezek a Teremtő cselekedetei. De mindez nem számít, mivel a személy azokat magán, és magán belül érzékeli. Mi mindössze érzékelésből állunk. Semmi más nem létezik bennünk az érzéseken kívül, és mi csak azt valósítjuk, értjük meg amit érzünk. Az értelem csak az érzéseket kíséri.

Azonban ez okozza azt, hogy ő végül elérkezik ahhoz a megértéshez, hogy csak a Teremtő képes segíteni, és őt valóban közelebb vinni a tökéletességhez. Ez a szükség, vagy követelés a tökéletesség iránt lassan megérik bennünk, kifejezetten ezekből az ellentétes állapotokból.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,626 seconds.