Dr. Michael Laitman

A jövő hívogató Fényei

Kérdés:

Az életünkön át gyakran szenvedünk. Hogyan dolgozzuk ezt fel? Miért érzünk szenvedést? Mit kell ezzel kezdenünk?

Válasz:

Lehetetlen előrehaladni szenvedés nélkül. Ameddig el nem érjük a végső célt, az előrehaladásunkban fenn kell tartanunk a szenvedés erejét.

Szenvedés az, amikor valamiben hiányt szenvedek. A pillanatnyi szenvedés szükségtelen; élvezet forrásává változtathatom a szenvedést. Ha tudom, hogy egy különleges étel vár rám, és egyre közelebb kerülök hozzá, vagy mintha találkoznom kellene valakivel, egy barátommal, és tudom, hogy valami jó fog történni, akkor ez a várakozás semmilyen módon nem szenvedés.

Ezért, az egész problémánk nem abban rejlik, hogy nem érzékeljük eléggé a pillanatot, hanem hogy hiányt szenvedünk az adott pillanatban a kielégülés kitöltéséből, vagyis egy válaszból, ami a jövőből származik. Ha ez megvan a megfelelő mértékben, az éhség érzése egy jó étel elfogyasztása előtt. Érezhetem, hogy a kielégülés meg fog érkezni. Feltételezem, hogy lesz egy találkám a szerelmemmel ma este, és várakozó izgalom tölt el, emiatt.. Lehetséges nyomorultnak lenni ezt megértve?

Más szavakkal, a probléma nem az én állapotom, hanem sokkal inkább az a kielégülés, amely vagy hívogat engem a jövőből, vagy nem. A probléma az, hogy az emberek nem látják a megfelelő, jó jövőt önmaguk előtt, ezért szenvedést élnek át. Ha érezzük, hogy minden problémánk, ami ma van, sikerrel fog megoldódni holnap, a nehézségeket nem fogjuk szenvedésnek érezni. Sokkal inkább olyan lesz, mint egy nyitány, egy szüksége felkészülés, amely megelőzi az élvezetet.

Ezért az egész problémánk az, a jelenlegi állapotunk jövőbeni feltárásában, megértésében rejlik, ahol minden rendben lesz. Azonban ennek, mint az élvezet elérkezésének ideje kell hogy ránk ragyogjon.

Ez lesz a válasz minden megpróbáltatásunkra. Megfogjuk érteni, hogy ezeken a kényelmetlen állapotokon át – emelkedések, zuhanások – mindenfajta zavarodott érzések, és gondolatok – szükségesek a spirituális korrekciónkhoz.

Ha azonban támogatást kapunk a környezettől, és tudjuk, hogy egy beteljesedett jövő van előttünk, akkor egyetlen pillanatnyi állapotunk nem fog szenvedésnek tűnni. Szükséges jelenségeknek fogjuk őket érzékelni,  egy egészséges éhségnek, egy nagyon várt ízletességű étel előtt.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,643 seconds.