Dr. Michael Laitman

Egyesülve és egyetlen spirituális szívvé válva

Kérdés:

Mentálisan, mindenki azt hiszi, hogy mindenki készen áll és akar is egyesülni mindenkivel, azonban amikor ennek a vágynak a megvalósítási ideje elérkezik, lezuhanunk.

Válasz:

Ez a zuhanás egyetlen dologban történik meg: külön-külön, mindenki készen áll erre, de együtt, valójában nem. Az Egyiptomi száműzöttek nem szeretik egymást. Miért mondjuk, hogy Józsefen keresztül léptek be Egyiptomba?  József volt az (a héber “Osef,” “összegyűjt” szóból) akiben minden erő összegezve meg van, és alap megtalálható.

A gonoszt lehetetlen kifejteni, kitenni, még ha valaki akarja is ezt. Ennek az elérése érdekében, egy feltételnek kell teljesülnie: Meg kell jelennie, az egyesülésre való akaratnak. József Testvérei igazak voltak, és mindegyikük a Teremtőt akarta szolgálni, de nem akartak egyesülni. Nem értettek egyet a Józsefhez való csatlakozással, aki ennek az alapja.

Azonban amikor arra voltak kényszerítve, hogy belépjenek Egyiptomba József segítségével, elkezdték meglátni, mennyire gyűlölték, és visszautasították egymás elképzeléseit. A kivonulás maga volt az egyesülésre irányuló gyűlölet feltárulása. Csak amikor ez a gyűlölet elérte a teljes erejét, és mindenki elkezdte érezni, hogy ez a gyűlölet uralkodik felette (ami azt jelenti, hogy egyik oldalról mindenki a Fáraó beosztottja, azonban másik oldalról, hatalmas szenvedést jelent ez által, és képtelen bármit elérni), a törés feldereng.

De hogy mindez megtörténik, az egyesülésre való törekvésnek köszönhető, annak, hogy valaki elkezd a saját vágya fölé emelkedni, és ezt minden érintett eléri. Ezáltal, túllépnek a száműzetésen. A mi számunkra ez azt jelenti, hogy az Egyiptomi határon állunk, függőben. A belső összetartozás megjelenésére való törekvés az, amikor mindenki a belső, közös egységen gondolkozik és aggódik.

Ennek eredményeképpen, érezzük, hogy van valami köztünk, amely összekapcsol bennünket, és egy szív leszünk ez által. Ezen a ponton, mi spirituális szívről beszélünk, spirituális vágyról, amiben mi a Teremtővel állunk kapcsolatban, és a Fényre van szükség amely összekapcsol bennünket, tehát a közös vágyunk végrefogja hajtani az adakozást a Teremtő irányába.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,649 seconds.