Dr. Michael Laitman

Miért van szükségünk az Ágak Nyelvezetére?

Az Ágak nyelvezete akkor érhető el, amikor felemelkedünk ebből a világból, és akkor a Felső Világban felfedjük mindannak a gyökerét ami ebben a világban létezik. De a cél nem egyszerűen az, hogy összekapcsoljuk az ágat a gyökérrel. A nyelv nem a spirituális világgal kapcsol minket össze, hanem tanárainkkal! Ez az eszköz mely segíti őket a mi tanításunkban.

Mi nem értjük meg azt a spirituális nyelvet melyet ők beszélnek, mert mi azt nem tanultuk meg. És nekünk nem is kell tudnunk azt, mivel mi ismerjük már azt saját világunkból. Ezért van az, hogy képesek vagyunk azt meghallani, és képesek vagyunk megtanulni tőlük azt ami a spirituális világban történik.

Mi kinyitunk egy könyvet, amelybe bizonyos szavak vannak beleírva. Amennyiben mi nem ebben a világban élnénk, akkor semmit sem értenénk meg. De a mi világunkból nekünk már ismerősek azok a dolgok melyekről a Kabbalisták írnak, és mi arra vágyunk, hogy elérjük a gyökeret, hogy megtanuljuk mire is mutatnak azok a spirituális világban, mivel azok egy szót sem beszélnek a mi világunkról.

A Kabbalisták a mi világunkat egy szóval sem említik. A Tóra az nincs kapcsolatban a mi világunkkal, és az a személy aki így akarja azt interpretálni, az materializálja azt, és a legnagyobb bűnt követi el, “bálványt” képezve magának. A Tóra csak a spirituális világról beszél. De annak érdekében hogy a mi nyelvünkkel hasonló nyelvet beszéljenek, a Kabbalisták a spirituális világot a mi világunkból vett szavakkal írják le annak érdekében, hogy valamilyen kapcsolatot, vagy attitűdöt ébresszenek fel számukra bennünk.

Mindez szándékosan lett így eltervezve a teremtés alapgondolatában, hogy mi elkezdhessünk felemelkedni világunkból a spirituális világba. Ezáltal nekünk magunkhoz kell vennünk a világunkban létező összes eszköz ehhez.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.