Dr. Michael Laitman

Az érzékelés, az értelem, az erőfeszítés és a szándék

Amikor mi valamilyen ellentéttel nézünk szembe, mi ilyen eseményeket legdurvább érzéseinken belül érzékelünk: a Fény a legnagyobb vágyat befolyásolja. De amikor mi elkezdjük kielemezni mi is történt és miért, mi a legillumináltabb vágyban dolgozunk. Ezáltal létezik egy különbség aközött a helyzet között amikor a Fény befolyásolja a vágyat (minnél ellentétesebbek vagyunk annál nagyobb a behatás), és hogy az hogyan van érzékelve, mely az azonosság törvényére épül, arra a képességre hogy megértsük egymást.

Mondjuk hogy valaki ránk kiabált. Mi vérig sértődünk, egónk meg lett alázva, és legalacsonyabb vágyunkban azt érezzük, hogy mi, és mergsértőnk mennyire ellentétesek vagyunk. Utána beindítjuk elménket, és elkezdjük kielemezni a helyzetet, miközben valamennyire elkezdünk megsértőnkkel egyesülni, őt megérteni, és még bizonyos mértékben meg is egyezni.

Az a hely ahol képes vagyok valamit megérteni ami ellentétes velem, azt egy felvilágosultabb, magasztosabb helynek tekintjük. A Fények és Edények között ellentétes viszony mindaddig megzavar majd minket, ameddig elkezdjük érzékelni a Fény hogyan lép belénk, és hogyan hagy el minket, az hogyan működik az Aviut változásaira alapulva. De mindaddig nekünk ezt a jelenséget mint különleges tulajdont (Segula, csoda, gyógyszer) kell kezeljük, mely a Fényt vonzza, mely fontosabb mint a tudás.

Ez nem azt jelenti, hogy nincs szükség arra, hogy megpróbáljunk megértésre törekedni abban amit tanulunk, és hogy a szándékot tekintsük a kulcsnak. Nem, a szándéknak a mentális erőfeszítéshez kell kötődnie, és sajátos külenleges módján kell megjelennie a tanulás alatt.

Valójában minden amiről beszélünk (mint Aviut, Parcuf, és Fény) kizárólag a szándékon belül található. Semmi nem változik, kivéve a szándék, míg minden ami az alatt jelenik meg az a szándék hatására történik. A lélek struktúrája, a Kli (edény) melyet mi létrehozunk, és a Fény melyet azon belül megkapunk, mindaz mindössze a szándék, ezáltal annak kapcsolatban kell lennie a bölcsesség összes részével, mint a bölcsesség szándéka.

Nem számít mennyit is tanulunk, az erőfeszítés az ami számít. Ennél fogva nem fontos miről is tanulunk. Az erőfeszítés az anyaghoz való kapcsolatból, és saját belső állapotunk abban való megtalálásából áll.

Tartalmazzuk a Végtelen Világ Malchut-ját? Elértük a Végső Korrekciót? megszereztük a NRNHY-t (Nefesh, Ruach, Neshama, Haya, Yechida)? Igen! Hol van mindaz? Az el van rejtve belső Parcuf-unkban. És ez az amiről beszélünk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,622 seconds.