Dr. Michael Laitman

Hogy a világ nekem legyen megteremtve

Kérdés:

Az én szándékom függ az egész környezet szándékától, és a környezet szándéka függ az én szándékomtól?

Válaszom:

Természetesen! Azt mondja a Shamati 225.-ben: A személy nem képes magát saját köre fölé emelni. Ezáltal (amennyiben előre akar haladni) a személynek a környezetéből kell magába szívnia. És a személynek nincs más tanácsa, mint hogy mindezt kemény munkával és Tórával végezze. Ennél fogva amennyiben valaki magának egy jó környezetet választ, a személy rengeteg időt és erőfeszítést spórol meg, mivel mindenki környezete felé vonzódik.

Mindez érthető. Amennyiben én energiámat a környezettől kapom meg – és a tény az, hogy én mindent annak érdekében kapok, hogy felemelkedjek általa – akkor én csak akkora mértékben emelkedek fel, amennyiben én megkapom mindazt.

Kérdés:

Hogyan tekinthetem környezetemet nagynak, ha nem látom a barátokat nagynak?

Válaszom:

Itt található a teljes probléma. Kit tekintünk nagynak? Senki sem nagy a mi világunkban. Azaz a világ nem nekünk lett megteremtve. Akkor milyen eszközöket használhatunk előre jutásunk céljára? A Teremtő el van rejtve. A környezet kicsi. Senki nincs akinek irányában előre léphetnénk, és egyedül vagyunk az egész világban. Így érezzük magunkat.

Lényegében mindenki így érzi magát és ez az amit meg kell változtassunk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.