Dr. Michael Laitman

Megértés első próbálkozásra

Kérdés:

Hogyan adhatjuk át a valóság további nézetét a személynek, hogy ő észre vehesse, valami más is létezik körülötte, az ő megszokott perspektíváján túl?

Válaszom:

Mindaddig amíg a személy ki nem fejlődött egy bizonyos szintig, és ki nem próbált mindenfajta filozófiát, és módszert, melyek veleszületett önzőségéből erednek, nem tudunk mit tenni. Hogy mindezt tisztázzuk először is el kell jussunk egy mély csalódottsághoz, és kiábrándultsághoz azzal a világgal kapcsolatban melyben élünk.

1. Először is fel kell fedeznem, hogy rosszul érzem magam. Ez egy elkerülhetetlen állapot.

2. Ezen túl tisztán éreznem kell, hogy a helyzet nem válik jobbá.

3. Legfontosabb az, hogy meg kell értsem, hogy minden gonosz oka az önzőségem.

4. Ennél fogva minden cselekedetem a helyzetet csak súlyosbítja számomra, ahogy az írva van: “Csak ülj, és ne tégy semmit – az is jobb”. Jobb ha szájunkat becsukjuk, és nem mozdulunk, mivel bármilyen mozdulatot teszünk, az önzőségünkben gyökeredzik, és csak még több gonoszhoz vezet a világban.

5. És akkor a személy elkezd megoldást keresni azzal kapcsolatban hogyan folytathatja életét. Az ilyen részletezésnek magába kell foglalnia az összes korábban kipróbált útat és tapasztalatokat, mint vallások, filozófia és tudomány. Végül is még a tudomány is önző módon fejlődött, és az nem segíthet minket abban, hogy kilépjünk a fizikai valóságból. Ezáltal mi megvizsgáljuk mindezt, és eljutunk ahhoz a következtetéshez, hogy semmi nem képes megoldani a helyzetet.

6. Legvégül talán végre elkezdjük meghallgatni a Kabbalisták tanácsát.

Ilyen hosszú az út, melynek mindenképpen szüksége van a Kabbala terjesztési rendszerére. Egyébként mi soha nem látjuk majd, hogy az emberiség keresztül menjen ezen az evolúciós úton, és valami pozitív eredményt érjen el. A személy gondolkodhat:

– Hányszor kell a személynek fájdalmat éreznie, mielőtt úgy dönt nem akar fájdalmat többé?

– Hányszor kell az embernek azt mondania hogy ő többé nem akar szenvedni, mielőtt végre beismeri hogy változtatnia kell valamin?

– Hány alkalommal kell a személynek megértenie, hogy valamit tennie kell ebben az irányban?

Ezáltal ahhoz, hogy valamilyen eredményt érjünk el, számtalan cselekedeten kell keresztül mennünk, melyek mind problémákhoz, fájdalomhoz és szenvedéshez vezetnek.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,621 seconds.