Dr. Michael Laitman

Természetfeletti erők

Kérdés:

Léteznek természetfeletti erők világunkban?

Válaszom:

Természeti és természetfeletti az emberhez képest van mérve, természetének és fejlődése szintjének megfelelően. Például ha egy személy, aki ötszáv évvel ezelőtt élt meglátna egy repülőgépet, nagyon megijedne látván ezt a fémmadarat, mely a levegőben repül még szárnyait sem mozgatva!

Azonban természetfeletti nem jelent semmilyen nálam erőteljesebbet. Egyenlőre létezik valami ami engem irányít, de holnap már én irányítom azt. A természetfeletti valami olyasmit jelent, mely az “én természetem felett” van, valami ami természetes módon soha nem érhetek el.

A mi világunk természete teljesen önző. Mindaz egy olyan vágy, hogy élvezetet szerezzek minden lehetségesből, hogy közelebb kerüljek hasznos dolgokhoz, és távolabb kerüljek káros dolgoktól. Az ellentétes természet, adakozás és szeretet az e fölött a szint fölött létezik.

Az adakozás és szeretet erői hatalmasabbak mint saját természetünk, mivel azok nem rendelkeznek azokkal a korlátozásokkal, melyek a személy egyéni élvezete érdekében történő érzékelésből adódnak. Ezeket az erőket csak azzal a feltétellel lehet aktivizálni, hogy mi azokat azáltal szerezzük meg, hogy természetünk fölé emelkedünk az ellentétes természetbe. És akkor egy másfajta valóság érzékeléssel rendelkezünk, ahogy az írva van: “Én egy visszájára fordított világot láttam”. Ez a valóság nincs korlátozva tér, idő és mozgás által. Az végtelen és harmónikus, ütközetek és határok nélkül. Ahogy mi azt elérjük, azon belül létezünk.

Mi nem érezzük azt a valóságot most, mivel mi ellentétes tulajdonságokkal rendelkezünk. De azok, akik megszereztek saját természetük feletti tulajdonságokat, azok érzékelik mindazt. Mindhatjuk azt, hogy az ilyen személy, akit Kabbalistának hívunk, természetfeletti erőkkel rendelkezik.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,631 seconds.