Dr. Michael Laitman

Egy csomagterv a Fénnyel

Izrael, azoknak a lelkeknek a csoportja, akik a Teremtő irányába törekszenek, kizárólag a világ korrekciója érdekében létezik, mert a törött Kli nem képes magát független módon korrigálni. Csak a speciális szikrák ébrednek erre rá, beleértve Ádámot, a kabbalisták generációja, akik Ádám után következtek, mint Ábrahám, Izsák, Jákob, és így tovább. Ez a lelkekről szól, akik képesek voltak magukat korrigálni, mindenféle módszer nélkül, kizárólag a tiszta, és kifinomult természetük által.  

Képesek voltak érezni, milyen korrekció érhető el csoport vagy módszer nélkül, mivel egy megfelelő szintű vágyhoz tartoztak. Az összes több lélek követte őket és csatlakoztak hozzájuk.  

Majd elérkezett a következő állapot, ahol a vágy még nagyobbra nőtt, és a lelkeknek kölcsönösen egyesülni kellett a kölcsönös garancia által a Sineai hegy lábánál, a Reformáló Fény módszerének felhasználásával. Ettől kezdve az egység által kellett a Fényt magukra vonniuk, az egyéni erőfeszítéseik helyett.

Közöttük voltak azok, akik egyedül is képesek voltak fejlődni, gyakorlatilag anélkül, hogy az egység, egy szükséges feltétel lett volna a számukra. Őket nevezzük „ősatyáknak.” A többieknek azonban egyesülniük kellett, mint egy ember és egy szív, és dolgozniuk a közös egoizmuson, a megszerzett felébredés által, majd mindegyiküknek fel kell emelkedniük. Eljutnak a közös korrekcióra irányuló vágyhoz, és akkor érkezik el hozzájuk a Reformáló Fény ereje.  

Ugyanez a Fény előzőleg egyéneket korrigált, azonban ez, egy „személyes megvilágítás” volt.  Most, a Fény nem válaszként érkezik valaki személyes kérésére, hanem egy közös, egyesített vágy emelkedik fel, amely a „közösség imájává” válik, a tíz Sefirotá. Az egységünk megidézi a Fény csomagtervét, amely megteszi, amit meg kell tennie. Majd a csoport ez által képes lesz önmaga korrekciójára.  

Azonban most ez csak egy csoport számára érhető el. Emellett vannak lelkek, akik nem képesek saját maguk által felébredni. Ők szenvednek és minden segítség nélkül maradtak. Ezért azoknak a lelkeknek, akik már keresztülmentek a korrekció és a helytelen működés teljes fázisain, egyesíteni kell őket, ahogy a Bina egyesül a Malchuttal. Ez lehetővé teszi a tehetetlen vágyaknak, az AHAP lelkeinek, hogy képessé váljanak a korrekcióra.

Ők képtelenek egyedül megtenni bármit. Semmi nem várható el tőlük. Nincs számukra semmilyen módszer, feltétel, vagy tanítás. Ők mindent a Galgalta ve Einaimtól, kapnak, amely eltört és leereszkedett hozzájuk. Ez azért történt, mert ez képes őket felébreszteni, helyreállítani a helyes rendszerét a lelkeknek, amelyek önmaguk az AHAP részei, és létrehoz keveredést a két rész között. Ez Izrael nemzetének missziója, a kivonulás előtt.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.