Dr. Michael Laitman

Emeld fel a fejed hogy lássad a Barátokat

Kérdés:

Az én spirituális vágyam megjelent és én elérkeztem a csoporthoz. Én tanulok, és megértem hogy egyetlen törvény kísér engem a teljes út mentén. Azonban más részről a Teremtő azt akarja, hogy függetlenné váljak. Mit jelent ez a függetlenség?

Válaszom:

A Teremtő azt engedi meg, hogy a választás pontján legyünk függetlenek és sehol máshol. A “Bevezető a Tíz Szfira Tanulmányába” cikkben Báál HaSzulam azt mondja, hogy a “Teremtő maga helyezi a személy kezét a jó sorsra, és azt mondja neki: Válaszd ezt magadnak”. Más szóval mi megválaszthatjuk mi befolyásoljon minket: az oktatás amit mindeddig kaptunk, a mi belső tulajdonságaink, vagy a környezetünk.

Hogyan vagyuk akkor képesek választani? Próbáljunk meg mindent ami a csoportban történik magunkhoz venni, annak összes értékével, a lehető legkevesebb belső ellenállással ami belőlünk származik, ahogy mi jelenlegi állapotunkban létezünk. Jelenleg mi életünket múltbéli tapasztalataink által vizsgáljuk. Mindeddig semmi sem függött tőlünk, de most azt mondják nekünk: Próbálj semlegesíteni mindent amit eddig magadba szívtál, és amiből felépítettük magunkat, és ehelyett fogadjuk el az új környezet hatását magunkra.

Képzeljük el, hogy mi gyerekek vagyunk, aki rátekint a világra nyílt szemekkel, és mindent meg akar tanulni, mindent tudni akar, és mindent újra akar teremteni amit csak lát. Próbáljunk új környezetünkre ugyanilyen módon rátekinteni, mintha mi valóban úgy döntöttünk volna hogy azzal haladunk innentől a cél felé. Ebben az esetben nincs más választásunk, csak hogy egy gyermekké váljunk ismét, aki éhes arra a behatásra melyet a környezet képes megadni számára.

Mindeddig mi az állati szinten fejlődtünk, és mostantól spirituálisan kívánunk tovább fejlődni, amely egy teljesen új szintet jelent. Ennél fogva próbáljunk meg a legkisebbé válni a csoportban. Végül is egy fiatalabb gyermek automatikusan tanul az idősebbtől. Ez a fajta attitűd a csoport felé az amiből választásunk áll. Most válassz!!

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.