Dr. Michael Laitman

A helyes szándék feltárja a világot

Dr. Michael LaitmanKérdés: Akkor mi most áldozatot viszünk a Szentélybe, vagy a teremtő fogja építészként ezt elemenként összerakni?

Válasz: Kétségtelen, semmit nem értünk a munkánkból, ahogy egy kis kétéves sem tudja, mi lesz vele háromévesen, nem tervezi a fejlődését, és nem alakítja magát háromévesen. Éppen így készítünk egy menórát (gyertyatartót) : Az aranyat bedobjuk a tűzbe és magától megjelenik. Mit jelent, hogy “magától?”

Tény, hogy semmit sem tehetünk magunktól. Ha elkészítjük a szándékunkat (nem a tettet, hanem a szándékot), ha felépítjük a középutat, akkor az anyagunkból a  Fény felépíti azt a formát, amit ennek az anyagnak fel kel venni. Más formát nem ehet föl. Vagyis, már létezik ebben a formában, és felfedezed majd, a szándékod által, amely ezt a képet mutatja neked.

Egy már-létező világba lépsz be. A “bimbó-alak”, a”menóra”, az “asztal”, a” sátor tere”, az “ónix és a többi drágakő” feltárul nekünk, s látod, hogy valami már létezik. De te vagy aki felújítod az érzékelést, te tárod fel, előtted tárul fel, tebenned van mindez elül. Te fejleszted a látásod, érzékelésed, értelmed, egyetértésed. Az egyetértésed fokának megfelelően, már nem a külső alakot látod, hanem rájössz, mindez benned van; kifejlődik belső látásod.

Akármit látsz, külsőnek tűnik, de a szellemiségben látod, hogy minden igazán belül létezik, és ez az autentikus látás. Nincs többé kétséged, látszat, hogy odakint van a világ, hogy te és a világ két dolog. A szellemiség e hazugság eltűnése; érzed, hogy minden benned van, benne abban a lélekben, amit te önmagaddal azonosnak érzel.

[34523]

a Napi Kabbalah Lecke 2/4/2011, hetiszakaszról (második rész)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.