Dr. Michael Laitman

A társakkal dolgozás alatt a Teremtőt értjük

Dr. Michael LaitmanHogyan haladunk a csoportban? Tudjuk együttesen, hogy célunk a szeretet adás elérése. És a Javítás ereje csak a kijavított rendszer tanulásából eredhet. Ez a Kabbala, az elfogadás bölcsessége.

Az egységre való maximális hajlandóság felépítése céljából tanulunk együtt társainkkal. Az ösvényen felfedezzük az igazi gyűlöletet (Sziná), a Sinai hegyet közöttünk, de közben felfedezzük, hogy szükségünk van a szeretetre és az adásra. Nincs más megoldás – ez a cél. És így haladunk lépésről lépésre.

A társak szeretetében elért sikerek és erőfeszítések leltározása számunkra a teremtőhöz való közeledés. Noha  a teremtő elrejtőzik, ez a két javítás – a társsal és a teremtővel való munka –  valójában azonos.

Ez azért van, mert a “társ” mindaz, ami az egyéni vágyon kívül létezik, akár  a teremtő vagy a társ. Mindkettő azért egy, mert mindkettő kívül van az egyénen. tehát ha képes rábízni magát a társára, akkor tudnia kell, hogy ezzel a teremtőre bízza magát.

Emellett a csoportban kap segítséget a társaktól, mert ők elvárják tőle ezt a munkát és ezzel lelkesítik. És ezért ebben itt sikeres lehet.

Egyesülünk a társakkal, amennyire lehet, azért, hogy kijavítsuk az egységünket a közös vágyról  tanulás által. Ez a módszer. Amikor ezt tesszük, az adás és a Teremtő Adó szeretete elérése érdekében, akkor létrejön az a szerkezet köztünk, mait úgy hívnak, hogy “Izráél, a Tóra és a Teremtő – egy”. Amikor egyesülünk a társakkal a Kabbalah tanulása közben, ezzel behívjuk a Kijavító megvilágítás Fényét, s ez a mi Belső Erőnk, a Teremtő. Akkor vele is egységre jutunk a társakkal való egység által.

[35381]

Napi  Kabalah Lecke 1-ső rész, 2/15/11,  Rabas írásai

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,623 seconds.