Dr. Michael Laitman

Bevalljuk a gyűlöletünk

Dr. Michael LaitmanKérdés: Hogyan gyorsíthatom a megtört vágy felismerését magam és társaim között?

Válasz: Átmegyünk állapotokon és mindig új gyűlölet ébred bennünk. A kérdés, hogy fogadhatom el ezt a gonoszt? Zavarnak tekintem? Miért kell felfedeznem, hogy gyűlölöm a társaimat? Miért jönnek új és új konfliktusok, harcok?

Ha győz a gyűlölet és többé nem szívesen látod a társaidat, akkor maradj otthon, ne akarj társulni, csoportozni, ne akarj spirituális munkát végezni. Mert ez a munka éppen  a gonosz feltárása: a gyűlölet (Szina) a Szináj hegyre vezető út.A pusztítást, a megtörést tárjuk fel.

Akármekkora gyűlölet tárul fel, ne javítsuk ki mesterségesem. Ne tartsunk családias kajálásokat, ne béküljünk ki, mint az oviban. A gonoszt a közös tanulás során bejövő Javító megvilágító Fény javítja majd ki. Meg kell értenünk, hogy lehet a külső felszínen gyűlölet és ellenérzés köztünk, nem kell folyton elsimítani. Akarjuk, hogy jöjjön az adás Fénye és a gyűlöletet változtassa kapcsolattá, szeretetté.

Akármekkora  a gyűlöletünk, ne is érintsük. Nem kell erősíteni, gyengíteni, nem kell elfojtani és kijavítani. Csak vigyük kincsként a megvilágító javító Fény elé.

“Végre találtam egy kis gyűlöletet! Ez a Felső Világ, csak a hátsó fertálya. A szellemi hordozó eszköz, a Kli árnyéka. Majd ha kapcsolattá válik és szeretetté, akkor lesz Fény-adó eszköz! ”

Óvatosan kell kezelnünk ezt, különlegessé kell tennünk s aztán a Fényhez vinni. Általában csak kitöröljük, mintha minden oké volna, vagy elválunk a csoporttól, a társunktól. Vannak reménytelen helyzetek, mert yyengék vagyunk még és nem tudjuk ezt megérteni még. Ilyenkor egy időre jobb elválni. De az igazi munka lényege a gyűlölet háttere előtt zajlik. Ne feledjük: ez az utunk. Magunkon dolgozunk.

[34784]

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 1,053 seconds.