Dr. Michael Laitman

A teljes igazság a Körülölelő Fényről

Kérdés

Mi az a Körülölelő Fény, amit magunkra akarunk vonni?

Válasz

A Fény, a felső erő, az egyetlen és kizárólag létező erő az univerzumban. Ezen az erőn kívül csak a vágy van, amely úgy mutatkozik meg a számunkra, mint megszerzésre irányuló vágyakozás. Még is, ennek az erőnek a használata által, megváltoztathatjuk ezt a vágyat, adakozóvá.

Semmi nincs a Fényen (a Teremtőn) és a vágyon kívül. Mi egyszerűen csak többféle nevet használunk a Teremtő viszonylatában, mint például a Körülölelő Fény, vagy a Reformáló Fény, annak érdekében, hogy még precízebb definíciókat adjunk a hatásáról.

A Körülölelő Fény, befolyásol engem, ha törekszem a rám váró, következő forma irányába. Még ha nem is tudom pontosan, hogy is néz ki ez a forma pontosan, tanulmányozom, a könyveken keresztül, amelyek leírják a Partzufimok, világok összes sorrendjét, és a Sefírotokat. Ez az, ahogy kifejezem a vágyamat, az ezekhez való felemelkedésre, és elérésükre, és ez az, ahogy magamra vonom azt az állapotot, ahol el akarom önmagamat akarom elérni. Ez elkezd befolyásolni engem, és kiterjeszti a felé való törekvésemet.

Megnyitom magam, és érzékenyebbé válok erre a befolyásra, amely a következő állapotra irányul, amelyet el kell érnem. Egyszerűen felgyorsítom a fejlődésem, hozzáadva egy kicsit a saját vágyamat, a természeti erőhöz, amely fejleszt engem.

Megszerzem ezt a kiegészítő vágyat, a környezetemtől. Ez az, ahogy megvalósítom a szabad választásom, és megszerzem tőlük annak a felismerését, hogy ez fontos, a következő fokozat eléréséhez, Végül is, a következő állapotban lenni azt jelenti, hogy még jobban kapcsolódni a többiekhez, még jobban lenullázva önmagunkat, és nagyobb mértékben adakozni.

Ezt az inspirációt a csoporttól szerzem meg, és magammal hozom, amikor megérkezek a leckére, és törekszem a jövőbeni formám elérésére, ami még adakozóbb. Akkor a Fény befolyása alatt állok ez által, mivel ennek szintén adakozó a természete, amit én magam is meg akarok szerezni. Nekünk azonos vágyunk van, azonos irányultságunk, és ezért közel állunk egymáshoz, a formák egyezésének törvénye alapján.

Önmagam által, nincs semmilyen vágyam az adakozásra vagy a spirituális fejlődésre. Nulla vágyam van. Azonban ekkor a csoporthoz fordulok, és tőlük megszerzek , mondjuk „10 kg” vágyat az adakozás felé való haladásra és az egymással való egységre, később pedig ezzel a vággyal jövök el a leckére, és akarom elérni a következő fokozatot, vagyis ugyanezzel a 10 kg vággyal, és ehhez a fokozathoz mindez úgy fogja befolyásolni a vágyamat, hogy az hasonlóvá váljék, a Fényhez.

Ez ugyanaz a Fény, amely majd kitölti a következő fokozatomat is, hiszen az már létezik előttem az időben. Amikor törekszem e felé a jövőbeni állapot felé, ennek a Fénye elkezd ragyogni rajtam. Most ezt úgy nevezem, „körbeölelő”, mert először korrigálnia kell engem, és csak utána tud belém öltözni. Ez két lépcsőben működik, két akciót hajt végre.

Ugyanez a jelenség létezik a fizikában: ha én közeledek a mágneshez, akkor tulajdonképpen belépek a hatómezejébe, és befolyása alá kerülök. A másik ember és én ugyanígy befolyásoljuk egymást. Van egy fajta mező minden ember körül. Tény, nincs olyan fizikai test, amit ne venne körül egy mező, még egy kő is ilyen módon létezik.

Minden azonos elvek alapján működik. A legközelebbi állapot, amely felé törekszünk (a következő fokozat) az, amelyik éppen befolyásol bennünket. Azonban olyan sok mező van körülöttünk, hogy még csak nem is tudjuk mindet érzékelni. Még csak nem is törekszünk feléjük, mert esetleg nem is tudunk róluk semmit. Amikor valaki felfedezi a spirituális világot később látni fogjuk, mennyi dolog történik ebben, és mennyi különböző dimenzió létezik benne.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,141 seconds.