Dr. Michael Laitman

Folyton a jövőt várva

Február 8, 2011  3:02 pm

Dr. Michael LaitmanKérdés: A tudományos kutatásnak három állomása van: 1) a bizonyítandó hipotézis, 2) kísérleti anyagok 3) a folyamat maga, a hipotézis tesztelése, igazolása céljából. Hogy vonatkozik ez a Kabbalára, az Elfogadásra?

Válasz: Itt is tudományos kísérletről van szó. Az élet céljára kérdezünk. Az Elfogadó (A Kabbalista) ezt javasolja: “Ízleld és lásd, hogy a teremtő jó.” Végezd ezt el és meglátod az eredményt.

Mi egy nagyon egyszerű rendszerben létezünk. Mellettem ott van a magasabb szelemi fokozat, a “csoport”. Bele kell magam társítanom, s ha ezt teszem, érezni kezdem magamban, amit ad: a Fényt. Ebben semmi irreális vagy képzeletbeli nincsen.

Ha fel akarok emelkedni a csoport szintjére, realizálnom kell az infó-génemet, a resimót 0/1-es verzióban (Azaz nulla gyökér/sores és 1-es fokú Öltözet/Hitlabsut). Én vagyok ez a 0/1-es resimó /lenyomat, amit szeretnék betársítani a csoportba s akkor a Fény hat rám az én előrehaladottabb, kijavított állapotomból, ahhoz felemelve engem. /Az ábrán “they”=ők “hatred”=gyűlölet/

Eternal Strive For The Future
Mindezek az állapotaim máris jelen vannak, a legvégsőig és a saját Jövőm felé indulok. Ebben a Jövőben egyesülök a csoportbeliek közös vágyával, szívével a közös felelősségvállalás biztosítékával. Ha el akarom érni ezt az állapotot, a Fény hat rám, mert máris ott vagyok. A Fény megváltoztatja a tulajdonságaimat és behúz engem, mint egy kötélen, hogy pont ott társuljak, ahol a Fény jön hozzám.

És ha betársulok a csoportba a felső fokozatomon, hirtelen meglátom a csoportot magamban: mindenki az énem része, csak az új énem, a második énem. (2nd) A csoportom felül van, a következő fokon, és ott lesz a következő állapotom.

Más szóval, egy még nagyobb eltérést mutatnak nekem, nagyobb vágy erejével, a nagyobb ellentéttel-gyűlölettel köztünk, és újra ugyanúgy kell dolgoznom, hogy teljesen betársuljak a csoportba. Mind a tíz szfirája az alsónak be kell lépjen a felső ParcufMalkutjába, mert nincs semmi a tíz (érzelmi) szfirán túl.

[34620]

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 0,763 seconds.