Dr. Michael Laitman

Hogy változtassuk meg a sorsunkat?

Dr. Michael LaitmanItt a Kabbalah bölcsességében , a felső világokat tanulmányozzuk, ahogy a teremtés zajlik, s milyen erők alakítják a fizikai világot. Igen, a felső világban erők vannak, miközben a fizikában tárgyak vannak, amelyek az eredményei a felső erőknek.

A felső erőket “gyökereknek” nevezzük, és a lentiek (A mi világunkban megjelenőket) “ágaknak”. Nincs a világunknál rosszabb és nála lejjebb semmi. Ez igazán jó.

Ezért minden, ami történik ezeknek a felső gyökereknek a következménye, onnan érkezik le hozzánk. Nincs semmi lent, ami nem Fentről indul. tehát nem érdemes senkit vádolni: egymást, más népeket, a kormányt, a természetet, hiszen mindent a felső erők kormányoznak. Ha  logikusan és reálisan nézzük, látjuk, minden fentről indul.

Itt derül ki hoy minden gondunk, bármiről zól, csak úgy oldható meg, ha a felső – egotlan – erők szintjére emelkedünk, s megpróbáljuk befolyásolni őket. Így tudunk egy másik fajta befolyást magunkra vonni. Tehát akkor nem az első – közvetlen, fizikai – erők hatnak, hanem a mi általunk okozott – felső – hatás következményei hatnak. Csak így lehet a mi világunkban hatni, másképp nem.

How Can We Change Our Destiny
Megpróbáltunk az elmúlt évezredekben mindenféle gyakorlattal befolyásolni sorsunkat. De látjuk, hogy nem éri meg. Nincs értelme a Teremtőhöz fordulni. Ő, (vagyis akit képzelünk) nem hall minket. Semmilyen tett nem eredményez semmilyen hatást. Minden úgy halad tovább, ahogy elindult.

Eleget éltünk e világban, elég tisztán látjuk; ezért egyet érthetünk a kabbalah – elfogadás – bölcsességével, hogy a mi világunk szintjén semmi nem megoldható. A mi világunk csak az eredmény a fentebb hozott megoldásoknak,  a felső világoknak.

Tehát a mi korunkban, amikor az emberiség ebben az integrális, globális krízisben reálisan komoly gondokkal néz szembe, és minden, ami történik, része ennek az integrált képnek, akkor az általános erőket tudjuk befolyásolni, azzal, hogy összegyűlünk.

Lényegében csak egyetlen erőt kell befolyásolnunk, mert csak egyetlen felső erő létezik, amely széthull sok al-erőre, az egyéni erőkre, melyek hatnak ránk.

[34479]

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,624 seconds.