Dr. Michael Laitman

Nos, itt az idő a független munkára

Dr. Michael LaitmanMinden két háromszögből áll: a felső az Egyenes Fény az alsó a Vetített Fény. Tudjuk, a felső háromszög csökkenő fényű, ahogy leereszkednek fentről a világok, hogy a teremtmények helyét létrehozza ahol felismerheti az adást, a Vetített Fényt.

Now Is The Time For Independent Work

(Direct Light= Egyenes Fény – Reflected Light= Vetített Fény)

Minden szintjén levághatjuk a háromszöget. Az Egyenes Fény erejétől függően a teremtmény képes felemelni a Vetített Fényt. Minél magasabbra emelkedünk, annál nagyobb az Egyenes és a Vetített Fény.

Úgy tűnik, olyan világban élünk, amiben nincs semmi teremtve csak a Vágy és a megvilágító Fény, és mindig a Teremtés munkáját végezzük, akár akarjuk, akár nem, akár tudjuk, akár nem, akár egyetértünk, akár nem. Mindig a Teremtőnek dolgozunk, és csak a hajlandóságunk a különbség köztünk.

Az ásványi, a növényi, az állati szint a természetben tudatosság nélküli, természeti ösztönnel. De  a beszélő szint, ezt meg kell értenünk, elérheti a Forrást, egyetérthet vele és akkor helyes tetteket is véghez vihet.

Tehát, sokezer éven át, mint primitív emberek fejlődtünk és a legutóbbi időkig (a Kabbalistákat kivéve, akik korábban is feltárták a felső világokat, kezdve az “első emberrel”, Ádám Harisonnal), előrehaladtunk az egoista vágy nyomása hatására.

Sok erőfeszítést tettünk. Arattunk, gyártottunk, harcoltunk, feltaláltunk új technikákat, építettünk és romboltunk, forradalmakat hajtottunk végre mindenhol az életünkben. . Vagyis erőfeszítéseket tettünk, hogy megkapjuk a Felső Fényt, de az erőfeszítés a Vetített Fényben hozta létre a szellemi világokat.

Ez az anyagi fejlődésünk lényege. Anyagi, mert az egoista fokozaton alakult ki.

A valóság érzékelésünkben olyan ez, mintha konkrét és szilárd lenne minden, a kapcsolataink, a vetőmagok, de valójában ez mind a Vetített Fény és ezen belül kapjuk meg az Egyenes Fényt.

Közben úgy tűnik, mintha az anyagi világban dolgoznánk, gépekkel, gyárakkal, házakkal, mezőkkel és termékekkel.

Úgy  tűnik ez az önző vágyunknak, de a valóságban a vágyak (Kelim) a szűrőernyővel és a Fénnyel is az ásványi, növényi, s állati fokozattal működtek. Mi engedelmes gyerekként végrehajtunk mindent, amit  a Teremtő akar. Senki nem menekülhet,mert az élvezet vágya és a Fény működteti ezt.

És ha elérjük a beszélő szintet, akkor más szempontjaink lesznek. Ezért nincs most erőnk…A teremtő azt mondja: “Most csináld magad!” És én tehetetlenül állok: ” Én magam, és senki nem kényszerít semmire? ”

A Teremtő felébreszt néha és várja tőlem a Vetített Fényt. És azt akarja most, hogy ezt magamtól tegyem. Ez az a munka,amit nekünk kell teljesíteni.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,163 seconds.