Dr. Michael Laitman

Törvény a “közösséget követni”

Dr. Michael LaitmanA “szabadság” c. cikkében a Bál HáSzulám azt írja, hogy a felső irányítás törvénye, hogy az egyénnek a társadalom törvényeit kell követnie. A  társadalom törvénye az, hogy ” a közösséget kövesd!”.

Vajon ez azt jelentené, hogy a legprimitívebb, tudatlan, civilizálatlan tömegeket kell követni, hisz ők uralják a világot? Sok országban az emberek éppúgy élnek, mint évszázadokkal ezelőtt. nem hatott rájuk semmilyen technikai újítás nagyon; csak a külső hasznát élvezik, belső kulturális váltás nem történt még.

Valójában a “közösség követésének” kötelessége adja nekünk azt a feladatot, hogy az egész világ közös nevelésén dolgozzunk.Fel kell emelni mindenkit arra a szintre, hogy megértse, hogy csak teljes egység által lehet a javítást elérni.  Nem mi döntünk: nem lehet fentről erőltetni a javítást forradalmár csoportocskák által.

Régebben az emberek a zsarnokokat követték, de ez az idő elmúlt. A száműzetés korában volt ez tipikus. De ma, a javítás korszakában, a “Jövő nemzedék” korában nem lehet a régi módon élni.

A közeljövőnk az, hogy a tömegek egyre jobban részt vesznek a döntések meghozatalában, s az állami vezetők és kormányok csak a  népet követik. Mert a világ globális lett.

Ezért erőfeszítést kell tennünk a széles tömegek nevelésére, függetlenül mostani szintjüktől a teljes Kijavítás fokára kell emelni őket. Nem bonyolult tudományos anyagokat kell nekik adni; csak azt, hogy miként lehet a társ felé helyesen nyitni. Az emberek közti kapcsolatokat nem az ész, hanem a szív köti. A szív bölcsessége.

A “közösség követése” törvénye azt jelenti, hogy a többség felé fordulunk, mert a széles tömegekből jön a változás és nem a hatalom, a vagyon, a tudományos fokozatok birtokosaitól. Ahogy bölcseink mondották:” A Tan /tóra/ a szegények gyerekeiből tör elő.”

A változás abban a fokban indul el, amelyre sikerül a közös vágyhordozót (a Kli-t) felemelnünk majd.
[35089]
4. rész a Kabbalah Napi leckéből 2/11/2011, “A szabadság”

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,647 seconds.