Dr. Michael Laitman

Tulajdonképp a közös munka a siker kulcsa

Dr. Michael Laitman with Students

Kérdés: Mit tegyünk, hogy ne legyünk elégedettek a külső erőfeszítésünkkkel?

Válasz: Igen, ha valaki tudja, hogy csak a  célra irányuló szándék tisztán látása számít, s nem a tettek a kulcs – így kerülünk közelebb  a szellemiséghez.  Igen, a szándék az  Kli (hordozó eszköz) ahol kapjuk a jutalmat  a belső felfedezéseket. A szándék nélküli tettek nem számítanak.

Ha valaki a Teremtő-adónak akar tetszeni, de azért, hogy kapjon magának, akkor ez a legnagyobb tisztátalan erő , a Klipa (kéreg).   Az adás ereje mindig egyensúlyban  van a Klipával s erejével: a tett azonos, de más a szándék.

Odakint a világban úgy tűnhet mintha szeretnénk adni, a  Fáraó, a tetszésvágy mintha engedelmeskedne a Teremtő parancsainak. Ha a vágyaink szerint teszünk minden erővel,  csak a magam érdekében tettem. Folyton a Teremtőre gondolunk, mert ez az örömök forrása, mindent megteszünk érte, de csak a magunk hasznára. Ezt hívjuk Fáraónak, a halál angyalának.

Ezt csak úgy kerülhetjük e, ha a látásunk tiszta a célról és a közös egymás-segítésről. A társakkal való közösség építése nélkül nem lehet elbukás nélkül az ösvényen maradni.  A mostani nemzedék az a kijavítás nemzedéke s a sikere a kölcsönös támogatáson alapul. Az Arvut és a gondoskodás a kijavítás alapja. Nincs más forrás a helyes irányhoz.

És hát mindig lehet fejleszteni a kapcsolatot.Még felszínesen is jobb megtenni, mint sehogyan.  Ha érezzük, hogy felszínesen tesszük s nem igaziból, az is jó. Az egyénnek azért könnyű út, mert mind egymástól függünk. Az egó lenullázása  közösség – a felső fokozat – előtt s ennek közös vágya (tanár,  csoport,  könyvek) segít a cinizmustól megszabadulni.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,634 seconds.