Dr. Michael Laitman

Ültess a szívedbe gondoskodást a társaidról

Dr. Michael Laitman

Kérdés: Miért nem vagyok képes megérteni a környezet fontosságát?

Válasz: Érzed, hogy nem érted teljesen a fontosságát, mert nem találsz ennek megfelelő vágyat magadban. érted a szavakat, de a szíved nem reagál még. Néha már egész rosszul vagy, ha hallasz erről.

Természetes. csak folytasd a munkát  a közös vágyon.Mindenkinek el kell majd kezdeni azt gondolni, hogy ez fontos és pont ez kell nekünk. Mesterségesen törekszünk gondoskodni egymásról. Odafigyelek másokra, hogy irányítsák a gondolataikat a célra, velem együtt. Folyton aggódom ezen és igazi félelem érik bennem. Vajon képesek lesznek a célra irányítani a gondolataikat a társaim?

És akkor felbukkan előttem a csoport szíve – nem a nevük és az arcuk, hanem a társak közt a közös vágy. Vajon mindenkinek a vágya hajlandó betársulni, hogy elérjék a célt együtt? Ez az én gondom. Ha ez igaz, akkor mi bevonzzuk ehhez a közös vágyhoz a megvilágító felső Fényt a közös tanulás idejére és akkor elérjük a célt.

De nem a miránk ható Fénnyel van baj. A baj az, vajon mind összekötjük-e vágyunkat, hogy együtt haladjunk az ösvényen? Ennek a gondnak kell mindenki szívébe költöznie. Ez a kölcsönös felelősség.

Ha megvan a közös vágy, akkor ez egyik társtól a másikhoz “folyik”  és ettől mindig működik. Amikor tanulásra törekszünk, hogy létrehozzuk a közös vágyat és más célok ne térítsenek el, akkor ezzel a közös vággyal behívjuk a Fényt ami a kölcsönös adásra,  a Teremtőre (Adóra) utal. Akkor eltelünk a  vággyal, ahogy felkészülünk a tanulása és miközben tanulunk.

Ezen túl semmi sincs. Írva van:”Habbakuk jött és mindent belesűrített egybe: az igaz ember hitével él.” A legnagyobb hatás az olyan tettből ered, amivel az adást akarjuk elérni. Az adás másik neve a “hit”.

Végülis ez elég egyszerű. A kabbala egyre egyszerűbb módon tárul fel. Noha ez az ösvény nehéz és évekig tart elérni, a fejlődésünket fel tudjuk gyorsítani.

[35370]
Napi Kabbalah Lecke, első rész 2/15/11, Rabas írásai

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,109 seconds.