Dr. Michael Laitman

“Az Ő akarata szerint cselekedni, mintha az, a sajátunk volna”

Nekünk fel kell kelteni, a felső Partzuf kitöltésének a hiányát. Csak ekkor fog megjelenni a vágyunkon a Zivug (párosodás) a saját felső részével, a Végtelen Világban és hozza el a Fényt, amely megnemesít, korrigál, és kitölt bennünket. Ha valaki nem tudja felébreszteni a felsőt, és felkavarni a vágyat ezen belül, nem fog elérni semmilyen változást.   

Azt tanuljuk a kabbala bölcseletében, hogy kell a felső Partzufot megkérni. Ezért valaki sikoltozhat, ugrálhat, tehet, amit akar, semmi nem fog segíteni. „A fiaim legyőztek Engem” azt jelenti, hogy  a „fiak” erőltetik a saját megreformálásukra.

Mi egyebet tud valaki tenni, ha minden Felülről ereszkedik alá, az ezt megelőzően alul történő felébredés hatására? A személy nem tudja, mit cselekszik a felső Partzuf vagy nem érdekli őt, milyen cselekedetek zajlanak a Felső által. Ami tényleg érdekes a személynek, hogy ő maga hogyan tud dolgozni.

Más szavakkal, azt kell megérteni, hogyan kell helyes módon kérni. Ez azt jelenti, hogy minden esetben, a személynek tudnia kell, mit fog tenni vele a Felső, vagy a személynek kell kérnie a Felsőt, de nem arra, amire a személy vágyik, hogy a Felső megtegye. A Felső akar adni például egy pohár tejet, de a személy szeretne kapni egy pohár narancslét. Ebben az esetben, a Felső nem hallja meg, és nem is érti meg, az alsót. A Felső tudja, hogy ebben a pillanatban, az embernek, egy pohár tejre van szüksége, és egy megfelelő mennyiségben.

“Legyen meg az Ő akarata ” jelenti azt hozzáállást, amit az embernek meg kell tanulnia, és amit ha elér, akkor eléri a „hit, az értelem felett” állapotot. Tanulmányoznia kell,az összes zavart, amit a Felső ültet el a személyben, az összes „rossz állapotot,” az összes úgynevezett zuhanást, amelyeket a Felső, arra használ, hogy provokálja az embert. Ha valaki korrekt módon kielemzi, és felülemelkedik ezeken az értelem feletti hit által, akkor egy bizonyos módon megérti, mit akar tőle a Felső, pontosan ezt is fogja Tőle kérni, és megkapni is. Minden, amit most érzek, ha odafigyelek rá, az pontosan annak felel meg, amit a Felső akar tőlem, hogy kérjek Tőle. A Felső azt akarja, hogy ebbe az irányba forduljak, de nem ülteti el bennem ezt a vágyat közvetlen módon, mivel azt szeretné, hogy én érjek el ehhez, és ezáltal olyan lehessek, mint a Felső maga, hogy tehát bölcsebb lehessek.

Hogyan tanítjuk a gyermekeinket? Problémás helyzeteket kínálunk a számukra, és nem adunk automatikusan megoldásokat. Fokozatosan vezetjük őket a gondolkodási képességük, és a felfogó képességük fejlesztése felé, hogy ők maguk akarjanak megoldásokat találni a problémákra. Ez ugyanaz, amit a Felső velünk csinál. Az életünk minden pillanatában egyszerűen csak orientációt, jeleket kapunk, amelyekből tudhatjuk, hogy mit is kellene kérnünk, mi a legértékesebb, amit kérhetünk, és azt milyen formában kell megtennünk.

Mindez a mi általunk felemelendő MAN (Mayin Nukvin) megteremtésért van, ami maga a könyörgés, az ima. Ha figyelmet fordítunk erre, akkor egy nyitott könyv hever előttünk. Következő alkalommal már a helye kéréssel fordulok a felsőhöz. Mi történik ezután, nem tudom.

A kabbalisták beszélnek nekünk erről, mint olyan dologról, ami közelebb visz bennünket a saját gyökereinkhez. Tanulmányozzuk az Atik, Arich Anpin partzufokat, és a Végtelen Világot, és így tovább. Miért kell mindezt tudnunk?

Mondjuk, hogy az egyetlen dolog, ami érdekel engem, az anyámmal való kapcsolatom, de ami ezen túlmenően történik, az nem lényeges egyáltalán a számomra. Csak azért könyörgök, hogy „Anyu, adj nekem édességet.” Azonban egyszer fel kell nőni. Meg kell érteni dolgokat, és részt venni bennük valamilyen módon.

Ezért vagyunk annyira kiéhezve, a kicsiny gyerekek élvezetének kielégítésére, az összes tudásunkat felhasználjuk erre, amennyire csak lehetséges. A gyerek érdekében nem csak kérünk, hanem értjük, hogy miért, és milyen célból, és el is magyarázzuk nekik, hogy ez teljesen rendben van így pillanatnyilag, mivel mondjuk, éppen nem ehet édességet, vacsora előtt. Sokkal többet akarunk elmagyarázni a gyerekeknek, mint amit kérdeztek, és pontosan ez a kapcsolat módja annak, ahogy a felső megosztja magát az alsóval.  

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,612 seconds.