Dr. Michael Laitman

A sokaságot eggyé változtatva

Létezik egy szabály: “A spirituális életben kövesd az egyént, és a korporeális életben kövesd a többséget”. Azonban ez nem jelenti azt, hogy nekem a város főterére kell rohannom, ahol több tízezren gyűltek össze, és meg kell értenem ők mit akarnak és utána magamévá kell tennem nézeteiket. A “többség követése” azt jelenti, hogy a rengeteg ember egységéért kell aggódnom, mivel csakis ezen az egységen keresztül leszek képes átváltoztatni edényemet (Kli), vágyaimat.

Én azért szaladok utánuk, hogy őket magamhoz csatoljam, és az ő belső vágyaikhiz csatlakozzak. Én nem tekintek az ő materiális, állati szükségleteikre, hanem ehelyett arra törekszem, hogy felfedjem az ő belső vágyaikat és azokat egy hálózatba kapcsoljam.

Amennyiben én arra vágyok, hogy belekezdjek ebbe a spirituális munkába, mely mindent eggyé kapcsol össze, azt tekintjük úgy, hogy a “többség véleméynének követése”, ahol az az én vágyam, hogy a kollektívát eggyé kössem, és azon belül részt vegyek. Ennek eredményeképpen a sokaság eggyé válik számomra.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,139 seconds.