Dr. Michael Laitman

Óvakodj a lottó nyereménytől

Kérdés:

Mi a Fény útja és mi a szenvedés útja? Minek ez érdekében szenvedünk? Önzőségünk miatt?

Válaszom:

Nyilvánvalóan, mi a szenvedést élvezet iránti vágyunkon belül érzékeljük. Azonban érezhetünk szenvedést adakozás iránti vágyunkon belül ugyancsak. Mindez attól függ mit tekintünk szenvedésnek.

Képzeld el, hogy megtaláltad a Kabbalát, beléptél egy csoportba, és már hosszabb ideje tanulsz. De hirtelen egy több millió dolláros lottó nyeremény üti kezedet! Most ezáltal életed megváltozik. Nos véleményed szerint ez a Fény útja, vagy a szenvedés útja?

Én ezt a szenvedés útjának nevezem, mivel most ez a pénz megzavar engem, és nem tudom mit tegyek azzal. Én addig csak a Kabbalára gondoltam, de ezen a ponton a pénzre kell gondoljak, mivel az egy ilyen hatalmas összeg. Szóval mibe fektessem azt bele, hogy ne veszítsen értékéből? Hogyan használjam azt legmegfelelőbben fel?

Ebből az következik, hogy mindez a szenvedés útja, mivel ahelyett, hogy a sima, egyszerű, egyenes úton haladnék tovább, én le lettem taszítva az útról, hogy körbe menjek, nagy kitérőt téve. Akár akarom, akár nem, nekem most anyagi dolgokkal kell foglalkoznom, arra idő áldozva, és agyamat megtöltve ezekkel a gondolatokkal. Nem vagyok képes elszakadni attól, és mindaz egy hatalmas probléma, amely valódi fájdalommá változik, az adakozás, és a spirituális cél szempontjából.

Az élvezet iránti vágy számára mondhatjuk, hogy mindez a Fény útja, és hogy mi jutalmat kaptunk igaz munkánkért. Mi azt gondolhatjuk, hogy mindez egy áldás Felülről. Ennél fogva minden azon múlik, milyen mérleggel mérjük mindezt le, milyen értékrendszeren belül, miből kívánunk élvezetet megkapni.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.