Dr. Michael Laitman

A kötél a szellem világába

A kötél a szellem világába

Dr. Michael LaitmanKérdés: Igaz, hogy a  “Szegula” (a “csodaerő”) az alapja az integrálos nevelésnek?

Válasz: Szegula” – ez az alap, ahonnan elindulhatunk, mert a szellem világa ellentétes a mienkkel s teljesen elválik tőle. A szellemi világnak nincs semmi kapcsolata a testi világgal. Semmit nem tehetünk a szellem világával: nem lehet erőket lehúzni onnan, sem hatni rá. Nincsenek kártyák, “csodák”, vörös karkötők, amelyek áthidalják a teljes elkülönültségét e két világnak.

A kapcsolat, amivel elérhetünk szellemi hatást magunk felé, az csak a helyes kapcsolat a tanárral, a Kabbalista szövegekkel, és a csuporttal azzal a feltétellel, hogy a szándékunk fejlesztése a cél, az éeltszükségel, hogy megértsük mit is akarunk a tanulástól.

És ha igaz tanártól tanulunk, a megfelelő csoporttal, az igazi Kabbalista könyvekből, akkor megvalósul a szándékunk. Ha ez nem segít, semmi más nem fog. És ha ez a “csodaszer” (Szegula) nem lenne a világunkban, akkor az ember maradna vadállat.

Ezért kell ezt a három elemet felmérni: a tanár, a könyvek, a csoport és ezek együtt: létrehozzák a kölcsönös felelősség vállalást. Az egész együtt a szellem elérésének szükségességét jelenti. A szellem csak olyan tanulással érhető el, ami tartalmazza ezt a rejtett erőt. Ennek az erőnek kell hatnia miránk, ha kérjük.

[36185]

4-dik rész Napi Kabbalah Lecke 2/23/2011, “Bevezetés, Panim Meirot uMaszbirot


Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.