Dr. Michael Laitman

Mindenki egyenlő a spiritualitásban

Kérdés:

Hogyan képes egy kicsiny személy számtalan embert az egységhez segíteni, mely egységen saját korrekciója múlik: Rendelkezik ő valójában a szükséges eszkozökkel ahhoz hogy mindezt elérje?

Válaszom:

Nincsenek kicsiny, vagy nagy emberek. Mi mindannyian a Végtelen Világban létezünk, egy teljes integrált rendszerben. Azonban amennyiben bármilyen hiba van ebben a teljességben, az nem lehet teljes többé, annak teljessége megsérült. Ennél fogva mindenki ugyanolyan fontos mint bárki más.

Képzeljük el hogy ennek a rendszernek van egy belépési, és kilépési pontja, de az azon vezetú út keresztül megy annak össze alkotóelemén kivétel nélkül, amelyek láncként kapcsolódnak össze. Ebben az esetben vajon számít-e, hágy belső alkotóelem sérült meg, szétszakítva a láncot, ezer vagy csak egy?

Nyilvánvalóan minnél kevesebb károsodott alkotóelem marad a rendszerben, annál könnyebb azt megjavítani, és ebből a szempontból egy hibás láncszem jobb mint ezer hibás. Azonban amennyiben a hibás, széttört rendszer végtermékét, eredményét tekintjük, egy hibás alkotóelem elégséges ahhoz, hogy a teljes rendszert haszontalanná tegye.

Ennél fogva mindegyikőnk ugyanolyan fontos, és nincsen kicsiny, vagy nagy ember. Mindegyikőnkre szükség van, és mindegyikőnknek kell erre gondolnunk. A Teremtő szempontjából, nincs különbség az emerek között, a lelkek között egyátalán.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.