Dr. Michael Laitman

Megismerni magunkat, megismerni a Teremtőt

A Teremtő egy perfekt állapotot teremtett, ahol mi mindannyian teljességben vagyunk, és Vele való összetapadásban létezünk. Azonban annak érdekében, hogy érezzük ezt az állapotot, egy érzékenységet kell kifejlesztenünk ehhez és megtanulnunk megérteni annak komponenseit. Ennek az érzékenységnek belülről kell érkeznie, ezt a spirituális érzékelésből kell megszereznünk. Lehetetlen ezt az érzékenységet kívülről megkapni, még ha a Teremtő mindenható is.

A teremtménynek érzékelnie kell a saját állapotát, a Teremtőhöz viszonyítva. Örömet kell találnia a Vele való összetapadásban és a közte és a Teremtő közötti teljességben és éreznie kell a hasonlóságot hozzá, mert nincs semmi, ami teljesebb lenne ennél. Ehhez a teremtménynek két állapotot kell tartalmaznia, két részletét az érzékelésnek, vagy két minőséget; az egyik, ami ő, a másik, ami a Teremtő. Képesnek kell lennie különbség megkülönböztetésére, mélységében. Csak akkor fogja a teremtmény érezni az értékét és lesz büszke a Teremtővel való egységre.

A teremtett lénynek két ellentétet kell tartalmaznia magában. Mivel a teljességből jön, a teremtő által megteremtve, mindenekelőtt, meg kell ismernie a saját természetét, mintha a teremtő nem létezne. Majd lépésről lépésre át kell mennünk az állapotokon, ahol megismerjük a teremtő természetét.

Akkor el fogjuk érni a célt: érezni fogjuk a saját természetünket és a teremtő természetét is, az elválasztódásukat és az egységüket is. Végül ez megerősítést ad a számunkra, és a teljesség állapota nagyszerűségének az érzékelését, ahol már valójában létezünk.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,138 seconds.