Dr. Michael Laitman

Hogyan teljesítsük a Teremtő tervét?

Február 28, 2011 10:51 am

Dr. Michael Laitman Kabbala bölcsessége tanai szerint átjuthatunk a materiálisból a spirituális világba, a mostani  a realitás-percepció helyett találhatunk igazibbat. El kell magyaráznunk magunknak, hogy a minket körülvevő valóság illúzió, véletlenszerű, elmúló, s a belső késztetéseinktől függ. Stabilnak tűnik, de változékony, kijavítható.

Mondjuk kapunk egy kompjútert és nincsenek kiegészítői. Mindig azonos képet mutat. Aztán egy szakértő jön és azt mondja: “Nyomd le ezt a gombot.” És rögtön megjelenik egy csomó új kép.

Olyan képeket látsz, amelyekben magadat ismered fel. belépsz és elkezded a világodat programozni. Új parancsokat adsz és megváltozik minden körben. És akkor rájössz, hogy a világ programját “Teremtő/Adásnak” hívják. És amennyire hasonlóvá válsz hozzá a szándékod szerint, annyira veheted át a parancsnoki feladatokat.

És később amikor sajátkezűleg vezetjük a gombokat, mind parancsot  mi adunk, s a sorsunk a kezünkbe kerül. Képről képre szervezed a körülvevő képeket. Mi leszünk a tervezők, ahogy mondják: “Ízráél a szerencsecsillagok fölött van.”

Rájövünk, hogy a múlt mögöttünk van, és messze elhagytuk az első képünket.  Nem vagyunk benne. És hová jutottunk? Észrevesszük, hogy beleköltöztünk egy új realitásba, s mi programozzuk. Egyre  jobban kinyílik a számunkra idővel, túl a téridőn, mozgáson, a korábbi valóság-felfogáson túl és az állati testünktől független.

Észleled, ahogy az anyag szétolvad, hisz nem is létezett, csak az első kép érzékelési szintje volt. Ezért hívják “illúzió-világnak”. A Kabbalah megtanít hogyan lássuk helyesebben a dolgokat és hogyan tárjuk fel a Teremtőt/Adót.

[36375]

Leckék Bevezetéshez 1/4/2011, “Miről szól a kabbalah bölcsesége”

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,625 seconds.