Dr. Michael Laitman

Én nemzetemen belül lakozom

Amikor felkészülök a leckére, azt kell elképzeljem, hogy a Teremtővel készülök egy találkozóra annak érdekében, hogy közelebb kerüljek hozzá, és hogy belépjek az Ő látóterébe. Mindez azért van, mivel en eljövök a csoporthoz, arra a helyre, ahol megtörténik a Teremtő felfedezése. Őt nem lehet a csoporton kívül megjeleníteni.

Írva van erről az Írásokban: “Én nemzetemen belül lakozom”. A csoport magasságának és erejének megfelelően, azaz az erőfeszítések mennyiségének és minőségének megfelelően képes leszek élvezni azt a Fényt, melyet a csoporton keresztül megkapok.

A csoport a Shechina, a Végtelen Világ Malchut-ja. A csoport az én bárkám, az én anyaméhem, és az én lelkem a szó valódi értelmében. Mindez azért van, mivel az mindazon vágyak gyűjteménye, melyek nekem  ahhoz hiányoznak, hogy korrigálhassam őket, és elérjem a korrekciót.

Ennél fogva el kell képzeljem, hogy Izrael, a Tóra és a Teremtő az Egy, és én teljes vagyok, egyetlen Kli (edény) a csoporttal együtt, mint egy ember egy szívvel, amelyben a kölcsönös garancia uralkodik. Ez a Kli képes az egyetlen Fényt felfogni.

Hogy egy Fény, vagy számtalan Fény jelenik meg az attól függ mennyire szorosan vagyunk összehegesztve. Amennyiben össze vagyunk hegesztve, akkor a Fény befolyásol minket, és annak ereje egységünk mértékében növekszik, amely ugyancsak egyre erősödik. És akkor elérjük a korrekciót.

Mihez vezet ez a korrekció? Magához az egységhez. Abban a pillanatban mi felfedezzük az egységet, a Fény elérkezik, minket korrigálva, és megtöltve.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,620 seconds.