Dr. Michael Laitman

Nőni a szabad-akarat felé

Dr. Michael LaitmanNagyon különleges és egyedi feltételek közé születünk: az egoista kapni-akarás a természetünk. Itt ez áthatja  szívünket és lelkünket , vagyis vágyunkat és eszünket, és a születési lenyomatok (resimók) eredménye ez. testi tulajdonságokkal jelentkeznek, melyeket  a szüleinktől öröklünk a szellemi készségek alapjaival együtt.

Ez a folyamat sokféle részletet tartalmaz, amit csak akkor tudunk megérteni, ha eléggé kifejlődtünk és felfogtuk, mi is  a lélek, hogyan változik, fokozatosan.

Születéskor kapunk egy csomagot eldöntött belső és külső attributumokkal. Nem is vitás. Nem választjuk a körülményeinket sem, mely elvezet a felnőttkorig. Ezek kiegészítik a kívülről kapott készségekkel a belsőket.

Ez  megfelel a Tíz Szféra Tanulmányozásában leírt lélek fejlődéshez. A fogantatáskor a lélek “kilenc hónapig” fejlődik, és később mindent kívülről kap meg a hozzá legközelebb álló felső Parcuf-tól.

A Tiferet also harmadát nevezik “méh-nek” s onnan emelkedik fel a lélek a Tiferet felső részéhez, amit Mell-nek hívnak. (Hazeh). És azokat a Fényeket, amiket az anyaméhben nem kaptunk meg a kilenc hónap alatt, azt a szoptatás két évében kapjuk meg a melltől.

A szoptatás olyan, mint a fogantatás, de most külső szinten. És akkor jön egy új szakasz  a külső fejlődésben, a nevelkedés évei, a kicsinység (Katnut), ami “húszévesen” ér el az érettségig.

Mindezen állapotok alatt a Fények és a Kelim (kelyhek, hordozók, vágyak) akaratunk ellen fejlődnek, a környezet kényszereire reagálva, minden szabad-akarat nélkül. A választás csak “húszéves” kor után kezdődik.

Így írják le  a szellemi fejlődést a Kabbalisták, megfelelve a testi világban megfigyelhető fejlődésnek.

[36270]

Napi Kabbalah Leckon 2/24/2011Rabas írásai

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,639 seconds.