Dr. Michael Laitman

A szabad választás szintje.

Kérdés:

Milyen formán érkezik el az emberiség a korrekcióhoz? A szadad választás mindenki előtt nyitva áll vagy csak azok a kevesek előtt akik vezetik  ezt a folyamatot?

Válaszom:

A szabad választás, olyan mint minden jelenség, négy állapotból van alkotva: kövületi, növényi, élő és a beszélő. A többség szabad választása, abban áll, hogy azokat kövessék, akik a folyamat élen vannak. Ez azt mondja, hogy nekük szükséges megértenünk a  a helyzetet, megérteni a vezetés szerepét, megérteni a célt és benne lenni a megfelelő irányban. Náluk is létezik egy bizonyos megszerzés, amely megfelel a lélek gyökerével, mint most a mi világunkban.

Peldául, miért van az, hogy bizonyos embernek elég a kevés megszerzés és mások maximumra vágynak? – Azért mert, a lelke gyökerétől jön és ezt szüli az akarási vágya. Ez nem az ember választásától függ, hanem ő igy született. A korrekció végén, mindenki  eggyütt egy kört alkot és akkor megsemmisülnek  a külömbségek. Ebben a kijavitási folyamatban, mindenkinek szükséges felfedeznie a lelke gyökerét és annak megfelelően fejlődni.

Báál HáSulám irta, miután Israel (a lelkek akik a Teremtő felé aspirálnak és a piramis csúcsán vannak) előre lett mozgatva, az egész világot maga után vonja. És igy az igazi szabad választás csak azoknak a  számára létezik, akikben felébred az adakozás vágya, azoknak az embereknek felfedeződik jobban és jobban a széles világ. Mindegyiket Israel-nek nevezzük, azért mert létezik bennük a hajlam a felső világ felfedezésére, és mindegyikük megkapja ezeket.  

Szóval, ha mi végrehajtjuk  a munkánkat, és nem várunk arra, hogy más megtegye, akkor mindent megszerezünk. Másoknak  is fel kell fedeznie a célt és a Teremtőt, mindenki megkapja a megfelelő helyét  az egyetlen rendszerben, amely az egészet táplálja. Nem a fontosság méretéről beszélünk, hanem egy rendezett baratságos összevegyülésről.

Az apáink voltak  az elsők akik felfedezték a spirituális világot, realizálták a szabad választást, és vonzották a Fényt. Es utánuk  cselekedtek a többi nemzedékek bölcsei és most, elérkezett a mi sorunk, ahogyan  Báál HáSulám irta  a “ Zohár könyv Bevezetése”-ben. Mindenkinek ebben a folyamatban megvan az ő fejlődése és korrekciója, egyik sem kevesebb a másiknál. Mi erről beszélünk, a szintek sorozatáról, a fejlődés rendjéről és a korrekciójáról.

Az előző nemzedékek kabbalistái cselekedtek a globális rendszerben előttünk, felfedezték azt előttünk és mi megkapjuk tőlük, mint ebben a világban, a könyvek által.

Igy lépcsőzetesen felfedeződik, fentről lefelé az Élet Fája.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,653 seconds.