Dr. Michael Laitman

Öltöztesd magad adakozásba

Egy nagy lépés útunkon az a szint amikor elérjük a hit, más szóval az adakozás tulajdonságát. Amekkora mértékben mi elérjük azt, mi felemelkedünk természetünk fölé, és ráöltöztetjük megszerzési tulajdonságunkra az adakozás tulajdonságát.

Ennek eredményeképpen, mi egy teljes öltözetet kapunk mindegyik vágyunkra, azok összes arculatára, és az azok között létező különböző keverékekre. Ezután folytatjuk felemelkedésünket, de már a teljes hit irányába. Ez azt jelenti, hogy mi az egyszerű hit szintjéről a második állapotba kerülünk korrekciónkban, és elérjük a szeretet tulajdonságát. Ezek után korrigáljuk vágyainkat, megtöltve azokat a Hochma Fényével, az élvezettel, és annak segítségével elérjük az adakozást.

Ezáltal az első szint a Hafetz Heszed állapota, a Bina szintje, ahol mi csak korrigáljuk a vágyat az altruisztikus szándékot elérve, mely magára ölti a hit tulajdonságát, az adakozást. Ez az ahogy mi elérjük a Bina első három Szfiráját.

És akkor átmegyünk annak alsó hét Szfirájára, megszerezve a képességet arra hogy idegen edényeket, vagy vágyakat csatoljunk magunkhoz, ezáltal korrigálva és megtöltve azokat. Mint a Bina, mely megtölti az alsókat, mi ugyancsak képesek vagyunk megtölteni más edényeket.

Hogyan történhet mindez, hogyha azok idegenek most, és nem vagyok képes ezt megtenni? A tény az, hogy én megtöltöm őket, amikor magamhoz csatolom azokat, hogy azok magamon belül vannak mint a megtermékenyülés állapotában, vagy a gondoskosás, csecsszopó állapotban, vagy a felnőtt (Mochin) állapotban. Ez az attitűdöm irányukban.

Mindezt már tökéletes hitnek hívjuk, a Hasszadim Fényének, a Hocha Fényének megtöltésével.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.